- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwBella bekroont 75-jarige relatie van Damen en Herman Sr.

Bella bekroont 75-jarige relatie van Damen en Herman Sr.

- Advertentie -

Delen

In een feestelijke ceremonie bij Damen Shipyards Hardinxveld is de Bella overgedragen aan Herman Sr. Het 33 meter lange vaartuig is de tweede van de nieuwe Multi Cat 3313 SD-klasse. Het veelzijdige schip heeft een diepgang van 1,85 meter, waardoor het in zeer ondiep water kan opereren.

⇒ Kijk voor technische informatie op Vlootschouw.nl.

De MuC 3313 SD is een van de grootste typen in het Multi Cat-assortiment van Damen. Dankzij het grote dekoppervlak kan het vaartuig worden uitgerust met een breed scala aan apparatuur. De Bella heeft bijvoorbeeld twee krachtige dekkranen. Samen met de bollard pull van meer dan 30 ton, de ankerlier en de sleeppennen maakt dat het werkschip ideaal voor bagger-, ankerbehandelings- en bouwprojecten.

Langdurige relatie

De familie Van Dodewaard is eigenaar van Herman Sr.  Zij zijn al sinds 1947, dus 75 jaar, klant van Damen. Tijdens de doop­ceremonie werd ook de langdurige relatie gevierd.

De laatste aanwinst brengt het aantal schepen dat zij hebben gekocht op negentien. Het gaat om een mix van Multi Cats en Shoalbusters.

In 2021 nam de tweede generatie, in de vorm van Erwin en Chris van Dodewaard, het roer over na de pensionering van directeur Jack van Dodewaard. “We zijn zeer verheugd om weer een ultra-ondiep schip toe te voegen aan onze vloot van schepen gebouwd door Damen”, zei Erwin van Dodewaard bij de overdracht. “Bella is een unieke Multi Cat met extreem krachtige kranen voor haar diepgang, wat uniek is in de werkbootsector. Met dit nieuwe schip kunnen we onze klanten de komende jaren nog beter van dienst zijn.”

De families Van Dodewaard, Van Woerkum en Damen vierden dat ze al 75 jaar zakendoen. (foto Damen)

Zeer capabel

“Het was een groot genoegen om deze nieuwe en zeer capabele Multi Cat over te dragen aan de familie van Dodewaard”, zei Jeroen van Woerkum, commercieel manager van Damen Shipyards Hardinxveld. “Elk nieuw schip vernieuwt wat voor ons een zeer speciale relatie is en we wensen hen veel succes met de Bella.”

De Bella zal in eerste instantie actief zijn in de Noordwest-Europese wateren. Met name in de ondiepe wateren van de Noordzee. Na de doop is het werkschip meteen afgereisd naar een baggerproject in Nederlands/Britse wateren.

De Bella is al het negentiende schip dat de familie van Dodewaard bij Damen afnam. (foto Damen)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -