- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBedrijven Drechtsteden benutten potentieel young professionals

Bedrijven Drechtsteden benutten potentieel young professionals

- Advertentie -

Delen

In de regio Drechtsteden zijn tal van topbedrijven gevestigd. Met een unieke aanpak zetten deze bedrijven gezamenlijk hun young professionals in om met concrete uitdagingen hun innovatief vermogen te vergroten. Doel is ook jong talent voor de regio aantrekken en binden. Komend jaar staan nog zeker tien ‘challenges’ op de planning.

Een model voor de ideale geografische locatie van Heerema’s Aqua Barge plus een kijkje in de toekomst van aquacultuur; de ontwikkeling van een Incubation Center; blockchain-toepassingen in de supply chain. Dit en meer presenteerden young professionals van topbedrijven in de Drechtsteden tijdens het Young Professional Event. Jort Kelder interviewde topmanagers en young professionals – van Fokker Technologies, Damen Shipyards Group, Koninklijke Boskalis Westminster, Heerema Fabrication Group, Royal IHC, Oceanco en Bolidt – over de challenges die dit jaar zijn aangegaan.

 

Innovatiekracht

Het Young Professional programma van de Economic Development Board (EDB) bestaat uit challenges waarvoor jong talent van de bedrijven binnen tien werkdagen een concrete oplossing bieden. De teams gaan aan de slag in wisselende samenstellingen met diverse achtergronden. Het resultaat? Unieke cross-overs en innovatieve oplossingen.

Volgens EDB-voorzitter Sjoerd Vollebregt wordt innovatiekracht gestimuleerd door mensen uit diverse disciplines in teamverband te laten excelleren: “In de Drechtsteden hebben we gekozen voor een unieke aanpak. Bij de ontwikkeling van belangrijke innovaties door de wereldwijd opererende bedrijven in de Drechtsteden, worden young professionals van verschillende bedrijven en disciplines samengebracht. Zij werken met een concrete challenge aan deeloplossingen voor nieuwe producten, diensten of toepassingen. Dit is een intensief traject dat in de eerste plaatst is gestart om samen met bedrijven en kennisinstellingen een meer dan uitstekende en inspirerende omgeving te realiseren voor young professionals, alsmede de innovatiekracht van de regio verder te versterken.”

 

Leerzaam en leuk

Jort Kelder daagde de jonge garde van de bedrijven op het podium uit concrete resultaten van de challenges te laten zien. Zilla van den Oord, young professional Heerema Fabrication Group: “In tien werkdagen werk ik samen met jonge mensen van andere bedrijven aan een concept voor een Incubation Center in opdracht van Boskalis, Da Vinci College en regio Drechtsteden. Ons concept is relevant voor bedrijven, onderwijs en overheid. Een leerzame en vooral ook leuke ervaring!”

Royal IHC en Oceanco (Arie van Andel, CTO) gaven een doorkijk naar hun ‘Blockchain Challenge’. Jan van de Wouw, Digital Business Director IHC: “Onze jonge dataspecialisten gaan samen met Oceanco, startup Skoon en IT-bedrijven Referit en Bizzomate uitzoeken hoe wij en anderen blockchain kunnen gebruiken in onze supply chain. Het team start in oktober en ik ben nu al benieuwd naar het resultaat.”

Aansluitend aan het event presenteerden zeventien regionale bedrijven spectaculaire innovaties op de EDB-innovatiemarkt.

De young professionals en managementleden van Fokker, Damen, Boskalis, Heerema en Economic Development Board.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -