Brasserie The Beacon, het baken van Wessem, gelegen in een van de uiterste puntjes van de jachthaven Wessem, is zelfs zichtbaar vanaf de Boulevard in Maasbracht. Deel van Comfort Parc Wessem, samen met de varende villa’s (ComfortShips), wellnescenter Sense of Aqua, de Watersportcamping en de jachthaven volledig ingesteld en op het innerlijk en uiterlijk welzijn van de bezoekers.
Een baken is een merkteken bedoeld voor de lucht- of scheepvaart om veilig te navigeren. Oorspronkelijk in de vorm van vuur op heuveltoppen om aan te geven dat de kust dichtbij was; tegenwoordig in verschillende vormen en maten, onder andere als drijvend object in binnenwateren, lezen we op Wikipedia.
Brasserie The Beacon biedt een prachtig uitzicht over de jachthaven. Uitstekend van beiden zijden bereikbaar voor jachtbezitters, die direct bij de brasserie kunnen aanleggen.
Als je een baken goed in de gaten houdt, weet je precies welke route je moet nemen om je bestemming te bereiken, in dit geval Brasserie The Beacon. Daar staan chefkok Emanuel Peters, zijn partner en gastvrouw Angela Krijgsman en de zwarte en witte brigade klaar om gasten culinair te laten genieten in een aangename ambiance.
Beiden zwaaien sinds enkele weken de scepter in de brasserie, waar zij culinaire suggesties samenstellen om gasten te behagen. Emanuel (25) en Angela (30) komen gedreven over en zij stralen de bereidheid uit om het de bezoekers naar hun zin te maken. Daarvoor brengen ze ook een behoorlijke vaktechnische bagage mee. Ondanks hun jonge leeftijd kunnen zij bogen op een indrukwekkende staat van dienst in de horeca en catering.
Zonder concessies
Brasserie The Beacon voert een eerlijke kaart waarop alles te vinden is wat je hartje begeert: soepen, warme broodjes en maaltijdsalades voor lunch en brunch en voor- en hoofdgerechten (vlees, vis, gevogelte, pasta’s) en desserts. In elk gerecht legt Emanuel Peters, behalve zijn ziel en zaligheid, ook net dát extra’s waardoor hij zich onderscheidt.
Wat dacht u van zwarte inktvispasta met scampi’s, gecombineerd met zachtgele kerryroomsaus, oranje winterpeen, groene asperges en rose bijgerechten? Een streling van de tong en tegelijkertijd een lust voor het oog.
Nog een belangrijk punt dat je niet in elk restaurant ervaart: de witte en rode huiswijn zijn van uitstekende kwaliteit en voortreffelijk van smaak. Ze stellen menig duurdere wijn in de schaduw.
Een ander aspect waar Emanuel het grootste belang aan hecht: alle ingrediënten zijn vers of worden vers bereid, zoals de sausen, ja zelfs de kroketten. Wij mochten proeven van het walking buffet, dat bezoekers van de Comfort Ships tijdens de open dagen (begin mei) kregen aangeboden. Vergezeld van een glas huiswijn was dat echt genieten. Overigens: wie niet kan kiezen van de kaart, mag Emanuel ook vragen hen te laten verrassen. Een kolfje naar zijn hand.
Angela heeft haar hart verpand aan smoothies. Milkshake en yoghurt met fruit of op basis van fruitsappen. Alles puur en vers – zonder concessies. Tijdens de Caribische thema-avond ook als cocktails met een vleug(je) alcohol.
Verbasteren
De vaste kaart kent een klein uitstapje naar verre oorden, zoals de Mediterrane keuken. Maar dat is niets vergeleken bij de verrassing die Emanuel en Angela bereiden tijdens de thema-avonden: Mexico in het eerste weekend van juli, het Caribische gebied in het eerste weekend van augustus en op een nog nader bekend te maken datum Italië. Compleet met uitsluitend Mexicaanse, Caribische en Italiaanse gerechten, dranken, aankleding, ambiance en gepassioneerde (live)muziek. Dat mag u niet missen.
Het restaurant beschikt op de begane grond over een terras met honderd zitplaatsen, op de eerste verdieping zijn nog eens vijftig zitplaatsen. (foto’s Jo Bindels)
Een andere mogelijke thema-avond staat in het teken van het bekende knorrende dier – the bacon dus – aan het spit. Want sommige bezoekers verbasteren ‘beacon’ tot ‘bacon’ en het leek Emanuel aardig om hier culinair op in te haken.
Het interieur, het exterieur en de ligging van The Beacon verdienen ook aandacht in een artikel als dit. Op de begane grond zijn de bar en het restaurant gelegen met zeventig zitplaatsen en als middelpunt de hoge ‘singletafel’, waaraan het overigens ook voor koppels zeer goed toeven is. Op de eerste verdieping bevindt zich een zaal, met eigen bar en ook ruim zeventig zitplaatsen, bestemd voor groepsarrangementen, zoals bedrijfsbijeenkomsten en -presentaties, vergaderingen en bruiloften. Het restaurant beschikt op de begane grond over een terras met honderd zitplaatsen, op de eerste verdieping nog eens vijftig zitplaatsen.
Brasserie The Beacon biedt een prachtig uitzicht over de jachthaven. Uitstekend van beiden zijden bereikbaar voor jachtbezitters, die direct bij de brasserie kunnen aanleggen. Ook over de weg zijn het Comfortparc en de brasserie goed bereikbaar. Er zijn ruim voldoende parkeer- en stallingmogelijkheden voor autobezitters en fietsers.
We eindigen dit artikel met twee waarderingen. Een reactie van een gast die er gelijktijdig at:
“De beste scampi’s die ik ooit heb gegeten.” Een andere bezoeker op internet: “Heerlijk eten, prachtige accommodatie en faciliteiten. Leuke ontvangst door een enthousiast en gedreven koppel dat deze aanwinst voor de omgeving runt….’
Brasserie The Beacon
Waage Naak 38
6019 AA Wessem
(0475) 77 70 30
www.the-beacon.nl