Autoafzetplaats Nijmegen tijdelijk verplaatst

0

In verband met werkzaamheden aan de damwand van de autoafzetplaats Waalkade Nijmegen is het vanaf vandaag niet mogelijk gebruik te maken van de autoafzetplaats. Deze werkzaamheden vinden plaats tot en met 27 november.

Als tijdelijke oplossing heeft de havenmeester van Nijmegen het kadegedeelte direct bovenstrooms van de autoafzetplaats (tussen bolder 15 en 21) aangewezen als autoafzetplaats. Schepen mogen nu kortstondig (maximaal 15 minuten) gebruik maken van deze tijdelijke autoafzetplaats. Dat geldt ook voor kegelschepen (met 2 kegels).

 

Met het lage water is het nog een hele toer om de auto op de wal te zetten. (foto Manon Bruininga)
Met het lage water is het nog een hele toer om de auto op de wal te zetten. (foto Manon Bruininga)

Minder ligplaatsen

‘Vanwege het buiten gebruik zijn van de autoafzetplaats en het gebruik van de tijdelijke voorziening is er minder ligplaats voor schepen die langer willen blijven liggen of willen overnachten’, aldus de havenmeester.

Havendienst Nijmegen vraagt schippers daarom om alvorens ligplaats te nemen aan het kadegedeelte bovenstrooms van de tijdelijke autoafzetplaats contact op te nemen. De Havendienst kijkt dan wat de mogelijkheden zijn, ‘dit mede vanwege een aantal aankomsten van cruiseschepen die vanwege hun lengte niet op de Vikingsteiger kunnen afmeren.’

De Havendienst is bereikbaar op marifoonkanaal 12 (maandag tot en met vrijdag tussen 07.30 en 16.30 uur) of via 0646 19 54 73 (ook buiten kantoortijden).

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.