- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntwerpse peilboot Echodrone navigeert volledig op data

Antwerpse peilboot Echodrone navigeert volledig op data

- Advertentie -

Delen

Het Havenbedrijf Antwerpen is een volledig autonome peilboot aan het testen. De ‘Echodrone’ is als prototype gebouwd ter aanvulling op de peilboot ‘Echo’ die in de Antwerpse haven dieptemetingen uitvoert. Hij is door het Havenbedrijf ontwikkeld in partnership met het Brugse bedrijf voor maritieme technologie dotOCean.

De Echodrone vertegenwoordigt een nieuwe generatie autonome vaartuigen. Hij navigeert niet op sensoren maar op data uit de cloud. Hij is kleiner dan de Echo, waardoor hij snel en flexibel kan worden ingezet in drukke verkeerssituaties. Bijvoorbeeld nabij ligplaatsen aan drukbezette containerkaaien. Naast het peilen van de waterdiepte kan hij in de toekomst ook andere metingen verrichten. Denk aan milieumetingen en de inspectie van kaaimuren. Voor het Havenbedrijf is de Echodrone een doorbraak in de zoektocht naar slimme technologie voor de haven van de toekomst. Innovatie is een van de bouwstenen in de toekomstvisie van het Havenbedrijf.

Na de testfase krijgt de Echodrone zijn thuisbasis in het Deurganckdok. Het grote publiek kan hem aan het werk zien tijdens de technologiebeurs Supernova, van 29 t/m 30 september vanaf 10 uur tot zonsondergang in het Bonapartedok.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -