Alena I is sfeervol cruiseschip met moderne en eigentijds uitstraling

0

Met de Alena I verschijnt in maart weer een fraai nieuw cruiseschip op de Duitse vaarwegen. De sfeervol ingerichte Alena I is eigendom van Rijfers River Cruises en wordt gecharterd door Phoenix Reizen. Het schip is voor het komende seizoen al helemaal volgeboekt.

De 135 meter lange Alena I is technisch gezien nagenoeg identiek aan de Asara, die vorig jaar in de vaart ging. De kruiphoogte (5,85 meter) is echter lager dan die van de Asara, waardoor de Alena I bij hoge waterstanden wat flexibeler is.

Luxe en comfort

Phoenix Reizen chartert de Alena I de komende jaren voor reizen op de Rijn, Moezel en Donau. Er kunnen in totaal 191 gasten mee. Ze genieten aan boord van alle mogelijke luxe en comfort. Het cruiseschip heeft 95 ruime cabines met Frans balkon en vaste hotelbedden, een badkamer en minibar. Er zijn ook twee extra grote suites beschikbaar.

Het interieur is sfeervol en modern. De keuze voor warme kleuren en houten accenten verleent de Alena I een gezellige, Oostenrijkse look. In de grote lounge vindt men een bibliotheek en souvenirwinkel. Daarnaast kunnen gasten gebruik maken van een sauna en relaxruimte. Het zonnedek met whirlpool, bar en barbecue biedt mogelijkheden voor sport, spel en ontspanning.

 

Gastronomisch genieten

Ook op culinair vlak worden gasten verwend. Cateringbedrijf Sea Chefs verzorgt eten en drinken van topkwaliteit. Een zes-gangendiner met wijnarrangement, verrassende snacks, Franse haute cuisine of Japanse verfijning – het is allemaal mogelijk. Naast het grote restaurant voorop heeft de Alena I achterop een specialiteitenrestaurant met een eigen, open keuken en een prachtig panorama. Gastronomische afwisseling verzekerd!

 

Goed teamwerk

Het casco van de Alena I komt uit Servië en is afgebouwd bij Vahali Shipyards in Gendt. Met deze werf heeft Johan Rijfers al jarenlang goede ervaringen. “De prijs/kwaliteit-verhouding klopt, en we werken met vaste toeleveranciers, die goed teamwerk leveren.”

Vakkundige bemanning

Rivertech BV levert de nautische bemanning voor de Alena I. Daarnaast verzorgt Rivertech BV het nautische en technische management. Otto Groen, sinds 1 januari algemeen directeur bij Rivertech BV, heeft de ambitie om het bedrijf de komende jaren stevig door te ontwikkelen.

“Wij zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. De vloot die we bemannen is uitgebreid, de schepen worden groter, technisch complexer en het vaarseizoen wordt langer. Daarom zijn we op zoek naar extra kapiteins, matrozen en machinisten. We nemen graag mensen met ervaring in de vrachtvaart vanwege hun goede nautische kennis. We bieden goede opleidingsmogelijkheden, arbeidsvoorwaarden en carrièreperspectieven.”

Goede sfeer

Hendrik Schouwstra kijkt er al naar uit om in maart als kapitein aan boord te stappen van de Alena I. Het afgelopen jaar was hij kapitein op de Asara. Schouwstra is geboren en getogen in de vrachtvaart. In 1996 maakte hij de overstap naar de cruisevaart.

“Het leuke van mijn baan? Op een cruiseschip ontmoet je veel mensen. Je hebt niet altijd de tijd voor een lang gesprek, maar een kort praatje kan ook al heel aangenaam zijn. Onze crewleden werken fijn samen, wat niet alleen voor onszelf maar zeker ook voor de gasten plezierig is. We krijgen regelmatig complimenten over de goede sfeer aan boord. Ik vind het een hele eer om kapitein op de Alena I te mogen worden.”

Op 21 maart wordt de Alena I feestelijk opgeleverd. Meteen daarna begint het schip aan de eerste reis.

tekst en foto’s: Sarah De Preter

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.