- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAI-oplossing Seagull uitgekozen voor London Shipping Week

AI-oplossing Seagull uitgekozen voor London Shipping Week

- Advertentie -

Delen

Seagull, het op AI gebaseerde systeem voor automatische registratie van vaarverkeer van BrainCreators, is geselecteerd voor de Nederlandse handelsmissie naar de London International Shipping Week (LISW). Op het evenement voor de maritieme sector komen van 11 tot 15 september meer dan 30.000 professionals samen.

Nederland presenteert zich als ‘National Pavilion Partner’ met bedrijven en oplossingen die aansluiten bij de drie hoofdthema’s van de Shipping Week: innovatie en smart ports, duurzaamheid en wet- en regelgeving.

Surveillancecamera’s

Seagull is door BrainCreators ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Den Haag, Bosch Energy & Building Solutions en de havenmeester van Scheveningen. Met surveillancecamera’s kan de software het vaarverkeer in havens en op binnenwateren dag en nacht automatisch registreren. Beheerders krijgen zodoende alle informatie over onder meer scheepstypes, tijdstippen, vaarrichtingen en snelheden.

Wat Seagull volgens BrainCreators uniek maakt, is dat het niet alleen de beroepsvaart registreert, maar ook alle andere vaartuigen die niet zichtbaar zijn via AIS en radar. Ook kunnen gebruikers notificaties instellen om waarschuwingen te ontvangen bij incidenten, waardoor veiligheidsdiensten snel kunnen reageren.

Smart ports

Privacy en gegevensbescherming hebben de hoogste prioriteit, verzekert brainCreators. De software is ontworpen met strikte naleving van de geldende privacywetten en richtlijnen. Er zijn maatregelen ingebouwd om ongeoorloofde toegang tot en misbruik van de data te voorkomen.

“We zijn er trots op dat we met Segull deel uitmaken van de Nederlandse delegatie en kijken ernaar uit om ons te presenteren op de London International Shipping Week”, blikt Jasper Wognum vooruit. Hij is medeoprichter en CEO van BrainCreators. “Bovendien biedt de handelsmissie aanzienlijke kansen om Seagull te presenteren in de maritieme sector binnen het Verenigd Koninkrijk. De Britse overheid investeert momenteel namelijk intensief in ‘smart ports’, waardoor er een gunstig klimaat is voor nieuwe oplossingen die processen kunnen automatiseren en digitaliseren.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -