Afstandbediening impuls voor pleziervaart Sloterplas

0

De Aker- en Cramersluis worden vanaf zaterdag 19 juni op afstand bediend vanuit de havengeldpost Nieuw Meersluis. De flexibele sluisbediening maakt de Sloterplas veel toegankelijker voor de pleziervaart. Een pleziervaarder belt straks met de Nieuwe Meersluis waarna de Aker- of Cramersluis vrijwel meteen opengezet kan worden. Tot nu toe vond schutting van deze sluizen alleen plaats na afspraak op specifieke tijden.

Sloterplas
Bootjes kunnen nu op elk moment de Sloterplas op en af varen zodat er een veel betere verbinding ontstaat met zowel de Nieuwe Meer als de binnenstad van Amsterdam. Dit is een positieve ontwikkeling voor de waterrecreatieop de Sloterplas. De Sloterplas is onderdeel van de 4,5 uur durende Plassentocht door het groen van Amsterdam. De pleziervaart kan naast het bekende rondje grachten nu veel makkelijker een alternatieve leuke tocht buiten het drukke centrum varen.

Afstandsbediening in Amsterdam
De opening van de Aker- en Cramersluis is de start van het invoeren van brug- en sluisbediening op afstand in de gemeente Amsterdam. Uiteindelijk zal driekwart van de bruggen en sluizen die de gemeente Amsterdam bedient, op afstand worden bediend vanuit een centrale post. De dienstverlening voor zowel de beroeps- als de pleziervaart wordt met invoering van afstandsbediening efficiënter en klantgerichter. Ook biedt afstandsbediening in de toekomst mogelijkheden voor betere begeleiding en doorstroming van het scheepvaartverkeer in de regio.
De invoering gebeurt gefaseerd en zal ruim zeven jaar in beslag nemen. De Dienst Binnenwaterbeheer (BBA) bedient in Amsterdam 92 bruggen en sluizen waarvan 62 bruggen en sluizen worden aangepast om op afstand te worden bediend.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.