- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsActieplan voor aantrekkelijke arbeidsmarkt

Actieplan voor aantrekkelijke arbeidsmarkt

- Advertentie -

Delen

Bureau Voorlichting Binnenvaart werkt samen met een brede vertegenwoordiging uit de branche aan een actieplan en een Strategische Arbeidsmarktagenda voor “een toekomstbestendige arbeidsmarkt voor de binnenvaart met voldoende instroom, behoud en doorstroom van personeel in onze sector, nu en in de toekomst.”

Woensdag 21 februari was de kick-off. Onder de 42 deelnemers waren varende ondernemers, vertegenwoordigers van rederijen, brancheorganisaties, vakbonden, onderwijsinstellingen, uitzendorganisaties en overheidsinstanties. “Een gezamenlijke aanpak is de enige aanpak die werkt”, was de bevestiging die het BVB kreeg. “Iedereen was het erover eens dat de tijd van praten en plannen voorbij is en we zo snel mogelijk aan de slag moeten.”

De komende twee maanden wordt in kleiner verband verder gewerkt aan het actieplan en de Arbeidsmarktagenda. De officiële ondertekening staat gepland tijdens de vakbeurs Maritime Industry eind mei.

 

Financiering

In die tijd moet ook een oplossing worden gevonden voor de financiering. “Dit zou moeten komen vanuit de sector zelf (vanuit de bestaande of nieuw te vormen fondsen), bijdragen vanuit de Rijksoverheid (Ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid of Infrastructuur en Waterstaat) en regionale overheden, bijdragen uit Europese fondsen, et cetera”, aldus het BVB. “Juist door de gezamenlijke aanpak en het brede draagvlak komen financieringsbronnen die voorheen niet aangeboord konden worden, nu wellicht eerder in beeld.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -