Aanvaring met veel schade op Markermeer

0

De dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid (voorheen KLPD) onderzoekt de oorzaak van een aanvaring die dinsdag 28 januari op het Markermeer bij Lelystad heeft plaatsgevonden. Bij deze aanvaring tussen een beunschip en een tanker raakten beide schepen beschadigd. Er vielen geen gewonden; ook waren er geen nadelige gevolgen voor het milieu.

Omstreeks 07.30 uur vond de aanvaring plaats in de vaargeul richting Lelystad. Een lege en ontgaste tanker die richting Lelystad voer, raakte met zijn bakboordsvoorschip de kop van het tegemoetkomende geladen beunschip. De tanker liep door de aanvaring een deuk van 2 meter lengte op en een scheur van 60 centimeter in een brandstoftank. Er is geen brandstof in het water terechtgekomen.
In overleg met de Inspectie voor Leefomgeving en Transport kon het schip naar een werf om te repareren voordat het weer kan laden.

Het beunschip had grote schade aan de bolders en bolderkasten aan de bakboordszijde. Het schip kon doorvaren om te lossen in Almere en gaat daarna ook naar een scheepswerf om te repareren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.