- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekInnovatie gaat niet vanzelf

Innovatie gaat niet vanzelf [EI van ColumBus]

- Advertentie -

Delen

Nederland is wereldberoemd als het gaat over logistiek en transport. Maar er liggen kapers op de kust. De concurrentie neemt toe, maar ook de maatschappelijke druk op de logistiek-en- transport-sector neemt toe. Dinalog kan helpen daar slim mee om te gaan.

Nederland dreigt zijn koplopers­positie te verliezen als we blijven acteren zoals we nu doen. Meer van hetzelfde en nog harder werken is niet de oplossing. Het moet anders. Slimme logistieke concepten, slimme regiefuncties, multimodale/synchromodale oplossingen, keten­samenwerking, dat is waar het om gaat. Samenwerking en partnership zijn de sleutelwoorden voor succes.
Innovatie gaat niet vanzelf. Innovatie is niet puur een zaak van intelligentie, maar veel meer van inventiviteit, wil en durf. Bovenal is het een zaak van gezamenlijk optrekken, vertrouwen en partnership. Innovatie vereist samenwerking.
Ook de maatschappelijke druk neemt toe en vraagt steeds meer om schonere, veilige, efficiënte en effectieve maar boven alles duurzame en toekomstvaste oplossingen. Betere benutting van de beschikbare capaciteit, betere benutting van de infrastructuur (spoor, weg en water) en betere bundeling van cross-sectorale goederenstromen zijn dan het devies. Meer gebruik van de schonere oplossingen en modaliteiten is de denkrichting. Ook hier dus weer slimmer en gezamenlijk. Denken over ketens, supply chains heen en samen optrekken met partners en collega’s. De concurrent is tenslotte niet onze buurman of collega, maar die verre buur in het Verre Oosten.

Voor alle partijen in logistiek en supply chain management-activiteiten, dus ook nadrukkelijk voor spelers in de binnenvaart, die willen innoveren en die gezamenlijk slimme concepten en oplossingen willen ontwikkelen, was er al het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB). Maar nu is ook Dinalog in het leven geroepen. Het in Breda gevestigde logistieke topinstituut kan, samen met het EICB, ondersteuning bieden bij het opzetten en uitvoeren van innovatieprojecten, niet in de laatste plaats met inzet van subsidiemiddelen uit het Nationale Innovatie Programma Logistiek en Supply Chain Management. Dit voorjaar staan de Calls for Proposals weer geopend, zowel voor R&D-projecten als voor Demonstratieprojecten en experimentele ontwikkeling.

Voor meer informatie over deze ‘Calls for Proposals’ kunt u terecht op de website van Dinalog. 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -