- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRuim baan voor baggerwerk Nijmeegse Waalhaven

Ruim baan voor baggerwerk Nijmeegse Waalhaven

- Advertentie -

Delen

Het was nog een hele operatie om ruim baan te maken voor aannemer Heijmans-Martens en Van Oord. De gemeente Nijmegen vroeg Rijkswaterstaat de Waalhaven uit te laten baggeren.

Vóórdat de werkzaamheden konden beginnen, moesten eerst een paar woonboten naar het midden van de haven worden versleept. De aldaar aanwezige vaartuigen van brandweer, politie en Rijkswaterstaat hebben tijdelijk een andere ligplaats gekregen. Om het werk in alle rust en ruimte uit te kunnen voeren.

Te ondiep

De twee opvangschepen met Oekraïense vluchtelingen zijn niet verplaatst. Met een inloopbijeenkomst op het KSCC-schip Jos Vranken, dat zelf ook in de Waalhaven ligt, werden omwonenden en havenbewoners eind september op de hoogte gesteld. Daarna konden de baggerwerkzaamheden beginnen.

Door het bezinken van slib en zand was de haven weer eens te ondiep geworden. Een wederkerend probleem. Met kraanschepen heeft de aannemer bezinksel en andere hindernissen van de waterbodem verwijderd. Dat spul is vervolgens per schip afgevoerd.

Toegankelijk voor binnenvaartschepen

Zo is de waterstand weer op peil gekomen en blijft de Waalhaven toegankelijk voor de binnenvaart en leefbaar voor de woonbootbewoners. De werkzaamheden vinden plaats tot komend weekend, misschien zelfs volgende week. In totaal is dan drie weken gebaggerd. Na alle werkzaamheden keren alle verplaatste vaartuigen weer terug op hun huidige ligplaats.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -