- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVolle bak bij Holland Fisheries Event

Volle bak bij Holland Fisheries Event

- Advertentie -

Delen

Op 3 en 4 oktober is Holland Fisheries Event. De enige visserijbeurs van Nederland is met meer dan 75 exposanten helemaal volgeboekt. In de Koningshof op Urk ontmoeten de Nederlandse en Belgische visserijsector elkaar.

Ook deze editie zal De Koningshof Party & Events worden omgebouwd tot beurscomplex met vier zalen. De exposanten komen uit binnen- en buitenland. Opvallend dit jaar zijn de nieuwe en veelal internationale bedrijven uit India, IJsland, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Italië en België die zich presenteren aan de sector.

Optimisme

Op Prinsjesdag waren er positieve woorden over de visserij. Bij de presentatie van de Miljoenennota benadrukte het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) het belang van de sector. “Vissers op zee en in de grote wateren leveren
gezond en gevarieerd voedsel en dragen daarmee bij aan onze voedselvoorziening.”

Het kabinet trekt 4,5 miljoen euro extra uit voor innovaties “die de ontwikkeling naar een toekomstgerichte, rendabele en duurzame visserij ondersteunen”. Voor de garnalenvisserij wil het kabinet in het eerste kwartaal van 2025 komen met een toekomstvisie.

Daarnaast werkt het nieuwe kabinet aan een vrijwillige saneringsregeling die open moet gaan in de zomer van 2025. Hiervoor is in totaal 49,5 miljoen euro beschikbaar.

Het zorgt voor – voorzichtig – optimisme in de visserij. “De vloot herpakt zich na de moeilijke jaren en zoekt naar nieuwe innovatieve mogelijkheden voor bestaansrecht”, merkt de organisatie van Holland Fisheries Event. Dat is terug te zien aan de behoefte van zowel bedrijven als bezoekers. Ze geven aan behoefte te hebben aan netwerken en kennis­uitwisseling.

Conferentie

Mede daarom bestaat Holland Fisheries Event deze keer niet alleen uit een beurs, maar wordt In de Koningshof ook een conferentie georganiseerd door het Visserij Innovatie Netwerk (VIN).

Op de tweede beursdag, vrijdagmiddag 4 oktober, zijn onder leiding van Jan Peter Oelen en Arie Mol (RVO-VIN) en Geert Hoekstra (WUR) vier deelsessies. Er komen uiteenlopende onderwerpen aan bod: vissen zonder regels, een nieuwe kotter, nieuwe en wenselijke subsidieregelingen en de bemanning van de toekomst.

(foto Holland Fisheries Event)

Clusters

Vanzelfsprekend is Urk sterk vertegenwoordigd, als ‘thuis spelend’ cluster. De aangesloten bedrijven van Urk Maritime en Bedrijvenkring Urk presenteren zich.

Ook Stellendam is prominent aanwezig. De Wit Assurantiën, een familiebedrijf uit Stellendam en gespecialiseerd in risicomanagement, is de trotse hoofdsponsor van Holland Fisheries Event 2024. Het bedrijf staat in het A-paviljoen samen met andere ondernemers van het maritiem cluster uit Stellendam.

De ondernemers presenteren zich als ‘Your Maritime One Stop Shop’ en tonen op de beursvloer een totaalpakket van scheepsbouw, reparatie en onderhoud, scheepsbetimmering, koeltechniek, marine coating, scheepsisolatie, elektrotechniek, netwerk en tuigage.

Gratis toegangskaarten

Holland Fisheries Event vindt plaats in De Koningshof aan Staartweg 20 op Urk. De beurs is op donderdag 3 oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op vrijdag 4 oktober van 10.00 tot 20.00 uur. Registreer op www.holland-fisheries.nl voor een persoonlijke, gratis toegangskaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -