- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVoelt u zich veilig op de kruising Hollandsch Diep-Dordtsche Kil?

Voelt u zich veilig op de kruising Hollandsch Diep-Dordtsche Kil?

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat onderzoekt de mogelijkheden om de veiligheid te verbeteren van de kruising tussen Hollandsch diep en de Dordtse Kil. Een van de drukst bevaren stukjes vaarweg, waarbij alle soorten van vaartuigen elkaar passeren. Toch gebeuren daar weinig ongelukken.

Ondanks dat lage aantal ongelukken dringen de omliggende gemeenten en de veiligheidsregio’s aan op verbetering. Rijkswaterstaat heeft daar begrip voor “Als het fout gaat, kunnen de gevolgen groot zijn. Zeeschepen, binnenvaartschepen en jachtjes varen hier op korte afstand van elkaar. Een deel van de schepen vervoert gevaarlijke stoffen. En pal aan het water ligt de chemische industrie van Moerdijk.”

Er zijn in 2015 elf maatregelen vastgesteld. De precieze invulling daarvan bepaalt Rijkswaterstaat eind 2016 na overleg met stakeholders. Om het effect van de maatregelen te meten wil Rijkswaterstaat jaarlijks de veiligheidsbeleving bij de gebruikers peilen. Welke factoren zorgen voor onveilige situaties?  Wat kan beter? Wat werkt goed? TNS NIPO voert in opdracht van Rijkswaterstaat een onderzoek uit onder vaarweggebruikers naar de veiligheid.

Rijkswaterstaat nodigt vaarweggebruikers uit om deel te nemen aan een enquête. Dat kan door voor 1 september de online vragenlijst in te vullen.

(illustratie Google Maps)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -