- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAngst voor aanstelling onervaren brugwachters

Angst voor aanstelling onervaren brugwachters

- Advertentie -

Delen

De provincie Noord-Holland gaat in zee met Trigion voor bedieningspersoneel van bruggen en sluizen. Vakbond Nautilus luidde in mei nog de noodklok dat de veiligheid van gebruikers van de vaarwegen en de bruggen ernstig gevaar zou lopen als de provincie de bediening zou gunnen aan een uitzendbureau zonder specifieke maritieme kennis.

“Trigion Beveiliging heeft de voorlopige gunning gekregen voor de bediening van de bruggen”, vertelt Daan Troost, woordvoerder van Nautilus. “Trigion is een beveiligingsbedrijf.”

“Wij vinden dat er wel voldaan wordt aan een goede uitvoering op de brug. Maar voor het water vinden we dat er niet voldaan wordt aan een goede veiligheid. We vragen ons af of het personeel voldoende maritieme achtergrond heeft.”

 

Aanvechten

De andere inschrijvers, Tempo team en ODV Maritiem, hebben twintig dagen de tijd om de gunning aan te vechten. Naar verluidt doen zij dat ook.

“We hebben volop overleg met de regiocoördinator van Koninklijke BLN-Schuttevaer”, vertelt Troost. “Het kan in onze beleving niet zo zijn dat een bedrijf nog nautische kennis moet gaan inkopen en opleiden. De mensen moeten de spelregels van het nautische verkeer wel kennen en kunnen waarborgen.”

 

tekst: Evert Bruinekool

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -