- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVervroegde bediening Algerabrug wegens onderhoud

Vervroegde bediening Algerabrug wegens onderhoud

- Advertentie -

Delen

Om de gevolgen van de huidige werkzaamheden aan de Hollandse IJsselkering te verzachten, vervroegt Rijkswaterstaat de openingstijden van de Algerabrug de komende maanden. De bediening start al om 04.00 uur. Dat is het resultaat van overleg tussen de gemeente Krimpen aan den IJssel, Rijkswaterstaat en de scheepvaartbedrijven Van Uden en Heuvelman Hout.

Het doel is de hinder van de scheepvaart voor het wegverkeer overdag zo veel mogelijk te verminderen. Rijkswaterstaat is op 15 april begonnen met groot onderhoud aan de Hollandse IJsselkering. Dit onderhoud duurt tot en met 30 september. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van een nieuwe damwand, het plaatsen van een kabelkoker, het aanbrengen van bodembescherming en een nieuwe taludbekleding.

 

Goede oplossing

Wethouder Gerrit Boudesteijn (Krimpen aan den IJssel), logistiek manager Marnix Vos (Van Uden), hoofd logistiek Henri van der Pot (Heuvelman Hout) en districtshoofd Raymund Valkhof (Rijkswaterstaat) hebben zich samen ingezet om de doorstroming zo veel mogelijk te waarborgen. Zowel voor de scheepvaart als het wegverkeer. Daarbij hebben zij gezocht naar een betere planning van de brugopeningen. De komende tijd wordt bekeken of deze maatregelen effect hebben en of ze voor de duur van het hele project van kracht blijven.

Raymund Valkhof: “Waar een wil is, is een (vaar)weg! Door samenwerking, creativiteit en flexibiliteit van Rijkswaterstaat,  de gemeente en de vervoerders over het water hebben we een goede oplossing gevonden voor zowel de weggebruikers als de vaarweggebruikers.”

 

foto: van links naar rechts: Gerrit Boudesteijn (Krimpen aan den IJssel), Raymund Valkhof (Rijkswaterstaat), Henri van der Pot (Heuvelman Hout) en Marnix Vos (Van Uden).

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -