- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPon Power introduceert Cat C9.3 Acert

Pon Power introduceert Cat C9.3 Acert

- Advertentie -

Delen

Pon Power introduceert de geavanceerde Cat C9.3 ACERT. Die is inzetbaar als heavy-duty voortstuwingsmotor voor scheepvaart, maar ook als generatorset voor zowel commerciële toepassingen als in de pleziervaart. De Cat 9.3 heeft een EPA Tier 3, EU/CCNR-2 en IMO II certificering.
De nieuwe Ca C9.3 ACERT is een 6-cilinder, 9,3 liter-motor op basis van het bestaande en betrouwbare Cat-platform. Jochem Neuteboom, commercieel directeur Marine bij Pon Power, licht toe: “Net als de C7.1, C8.7 en C12.9 is deze nieuwe motor zeer compact en onderhoudsarm. De motor is ontworpen om het onderhoud verder terug te dringen, met als resultaat zo laag mogelijke operationele kosten. Dankzij het elektronische aansturingssysteem heeft de C9.3 een hoog koppel bij lage snelheden en een gunstig brandstofverbruik bij hogere snelheden.”

Cat-9

Common rail

Bij de ontwikkeling van de C9.3 is gebruik gemaakt van de input van klanten. Neuteboom: “Op basis van de feedback van klanten heeft Caterpillar veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de verbranding over een breed werkgebied. Het bestaande HUI-brandstofsysteem is vervangen door de laatste generatie common rail-systeem. Dat zorgt voor een optimale verbranding met een gunstiger verbruik, minder geluid en lagere emissies.”

Daarnaast is de feedback van klanten doorvertaald in een serie optionele toepassingen die de mogelijkheden van de Cat 9.3 verbreden. Dankzij de C1-certificering kan de motor bijvoorbeeld ook gebruikt worden om dekkranen en lieren te bedienen. De zeer compacte bouw maakt de C9.3 bovendien zeer geschikt voor toepassing in catamarans, veerponten en patrouillevaartuigen.

 

De C9.3 kan ook worden toegepast als generatorset.  (foto's Caterpillar)
De C9.3 kan ook worden toegepast als generatorset. (foto’s Caterpillar)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -