- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsContainerberaad wordt hervat

Containerberaad wordt hervat

- Advertentie -

Delen

Rotterdamse werkgevers en werknemers hervatten de onderhandelingen over baangaranties in de containersector. Dat is de uitkomst van gesprekken die Allard Castelein (foto), de CEO van Havenbedrijf Rotterdam, maandag 11 januari voerde met de afzonderlijke partijen.

Half december beëindigden de werkgevers het containerberaad na een werkonderbreking bij diverse terminals. De bonden stelden een ultimatum, dat woensdag 6 januari verliep. Daarop volgde donderdag/vrijdag een 24-uursstaking.

Nu willen beide partijen weer verder praten. Dat gebeurt waarschijnlijk nog deze week.

 

APMT

Ondertussen speelt er nog wel een conflict tussen de vakbonden en APMT. Dat bedrijf kwam vorige week tot afspraken met de ondernemingsraad. Onderdeel daarvan is een baangarantie tot 1 juli 2020. FNV Havens stelt dat APMT de cao overtreedt door buiten de bonden om afspraken te maken. Ook zou het resultaat slechter zijn dan het pakket waarover centraal wordt onderhandeld. Over aanvullingen per bedrijf op een sectoraal akkoord wil de bond wel praten, maar pas nadat er zo’n  definitief sectoraal akkoord is.

In brieven aan de directeuren van de APM-terminals op de Maasvlakte eist FNV Havens dat de stuwadoor de afspraken met de eigen OR ongedaan maakt. Daarvoor krijgt de directie de tijd tot woensdag 13 januari 12.00 uur. Anders stapt de bond naar de rechter.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -