- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAbonnementstarief Zeeuws havengeld omlaag

Abonnementstarief Zeeuws havengeld omlaag

- Advertentie -

Delen

Zeeland Seaports heeft het haventarief voor de binnenvaart met 2,5% verhoogd. Het abonnementstarief is daarentegen met 15% verlaagd. De tarieven voor de zeevaart blijven gehandhaafd op het niveau van 2015.

De havenbeheerder van Vlissingen en Terneuzen wil de havens op die manier “aantrekkelijker maken voor de markt en de ondernemers in de haven een steuntje in de rug bieden in deze tijden van prille economische opleving”.

 

Eenvoudiger aanmelden

Zeeland Seaports stimuleert de binnenvaart als duurzame vorm van transport. Om die reden is het abonnementstarief voor binnenvaartschepen die de haven regelmatig aandoen met 15% verlaagd. Met deze maatregel beloont het havenbedrijf regelmatige gebruikers. Het tarief buiten het abonnement om stijgt met 2,5%.

In samenwerking met de HZ University of Applied Sciences ontwikkelt Zeeland Seaports een applicatie om de aanmelding voor binnenvaartschepen te vereenvoudigen. Naar verwachting start in 2016 een pilot met dit systeem.

 

Green Award

Binnenvaartschepen een Green Award hebben, komen net als in 2015 in aanmerking voor een korting van 10%. Eigenaren hoeven dat milieucertificaat niet meer zelf aan te leveren. Zeeland Seaports haalt het voortaan digitaal op uit het Register Green Award.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -