- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsErik Schultz nieuwe voorzitter BLN-Koninklijke Schuttevaer

Erik Schultz nieuwe voorzitter BLN-Koninklijke Schuttevaer

- Advertentie -

Delen

BLN-Koninklijke Schuttevaer gaat door met de integratie met Binnenvaart Logistiek Nederland. De nautische-technische vereniging benoemde Erik Schultz donderdag 5 juni tot voorzitter. Hij was na het aftreden van voorzitter Annemarie Jorritsma en vice-voorzitter Ype Dijkstra al waarnemend voorzitter. Schultz staat een geleidelijk samengaan van BLN en Koninklijke Schuttevaer voor. Hij kreeg daarvoor groen licht tijdens het jaarcongres in Doorwerth (gemeente Renkum).

Erik Schultz. (foto Tekst & Toebehoren)

Het besloten ochtendgedeelte van de eerste congresdag liep een uur uit. Schultz, in het dagelijks leven commercieel directeur van Damen Shipyards Bergum, nam de tijd om de bewogen periode die BLN-Koninklijke Schuttevaer achter zich heeft, goed af te sluiten. ‘Het is belangrijk dat iedereen kon zeggen waar hij voor staat. De integratie is BLN is nu verankerd en we gaan het stap voor stap doen. Je moet dit soort dingen goed regelen.’

Contributie
Een van de zaken is de contributie. Die wordt voortaan centraal geïnd. Tot en met dit jaar gebeurde dat door de afdelingen, die vervolgens een afdracht deden aan het hoofdbestuur. Nu loopt de geldstroom andersom. Dat effent de weg voor één contributie voor BLN en BLN-Koninklijke Schuttevaer.
Meer duidelijkheid is er ook gekomen over het “koninklijk” in de naam. De vereniging krijgt alle steun van BLN om dat predicaat, waar veel van de leden zeer aan hechten, te behouden. De inschatting is dat dat ook haalbaar is. Maar mocht de koninklijke status vervallen als gevolg van de transitie, dan mag dat geen beletsel zijn.

Meters maken
Schultz en het weer voltallige hoofdbestuur kregen steun voor de verdere integratie met BLN. Het is een keuze voor krachtenbundeling en eensgezindheid, aldus Schultz ’s middags in zijn eerste jaarrede. De komende tijd staat in het teken van ‘samenwerking met als einddoel één grote sterke binnenvaartorganisatie en een krachtige binnenvaartsector. Eén loket binnenvaart.’ Hij voegde eraan toe: ‘Ik wil daarbij niet de verwachting wekken dat het allemaal heel makkelijk en snel zal gaan, maar ik zal mij er persoonlijk voor inzetten echt “meters” te gaan maken.’
Een van de zaken die nu geregeld moeten worden is de samenvoeging van de secretariaten en verdeling van de taken.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -