- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAPM Terminals versterkt positie wereldwijd 

APM Terminals versterkt positie wereldwijd 

- Advertentie -

Delen

APM Terminals heeft vorig jaar wereldwijd 36,3 miljoen TEU overgeslagen. Dat is 3 procent meer dan in 2012. Het Deense bedrijf investeerde 4,6 miljard euro. Het meeste daarvan ging naar zeven nieuwe terminals, en uitbreidingen en upgrades in zestien bestaande locaties.

(foto APM Terminals)

Een van de blikvangers is de nieuwe APM-terminal op Maasvlakte 2 (foto), die eind dit jaar operationeel wordt. Maar ook elders verstevigt APM zijn positie als nummer 1 van de wereld. Zoals met de opening van de Brasil Terminal Portuário in Santos (50 procent aandeel) en een nieuwe diepwaterterminal in de buurt van het Turkse Izmir.

Marktleider
‘We maken goede vorderingen om erkend te worden als marktleider en aangezien de wereldhandel blijft groeien, zullen we blijven investeren in snelgroeiende markten en daar waar infrastructuur nodig is om onze klanten te bedienen’, aldus CEO Kim Fejfer afgelopen week bij de presentatie van de jaarcijfers.
APM Terminals’ netwerk van containerterminals bestaat uit 66 operationele havens in veertig landen op vijf continenten. Daarnaast zijn zeven nieuwe locaties in ontwikkeling.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -