- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws500e binnenschip met Green Award

500e binnenschip met Green Award

- Advertentie -

Delen

Maandag 17 februari heeft Green Award het 500e binnenvaartcertificaat uitgereikt. De overhandiging vond plaats aan boord van passagiersschip Franz Haniel 14, dat voor de gelegenheid bij de Schifferbörse in Duisburg lag afgemeerd.

Green Awards adjunct-directeur Karin Struijk poseert met Robert Baack en het certificaat. Jan Fransen kijkt toe.

Het 500e certificaat was bestemd voor de gastanker Imperial Gas 91. Directeur Jan Fransen van de Stichting Green Award reikte het milieukeur uit aan Robert Baack, COO van Imperial Shipping.
Green Award krijgt steeds meer aanmeldingen van Duitse schepen. Intussen zijn 37 schepen onder Duitse vlag gecertificeerd. Meer dan de helft (22 schepen) zijn van Imperial.

Financieel voordeel
Green Award voor de Binnenvaart, dat schonere schepen herkent, erkent en stimuleeert, is afgeleid van het gelijknamige milieukeurmerk voor de zeevaart. Wereldwijd worden schepen, rederijen en oliemaatschappijen op vrijwillige basis getoetst op hun prestaties op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Schepen met een Green Award-certificaat genieten diverse finananciële voordelen. Op dit moment geven vijftien havens in Nederland en België korting op het binnenhavengeld. Ook zijn er twee banken een een verzekeringstussenpersoon die 50 procent bijdragen in de certificaatkosten.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -