- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDonau, Elbe en Main geheel gestremd; Rijn in Duitsland grotendeels

Donau, Elbe en Main geheel gestremd; Rijn in Duitsland grotendeels

- Advertentie -

Delen

De hevige regenval in Midden-Europa zorgt voor hoge waterstanden in de rivieren. Het Duitse deel van de Donau is sinds zondag geheel gestremd en dat geldt ook voor de Elbe en de Main. Op de Rijn bereikte Basel zaterdagochtend Marke II (790), zodat de scheepvaart daar stil werd gelegd. Bij Maxau geldt Marke II sinds zaterdagavond. Bij Kaub werd Marke II van 640 maandagochtend overschreden: 656 (+92) en mocht daar dus ook niet meer gevaren worden.

De verwachting voor Nederland is dat de waterstand bij Lobith eind deze week naar NAP +13,55 meter stijgt. Voor deze tijd van het jaar zijn deze hoge waterstanden, en daarmee de kans op onderlopende uiterwaarden, bijzonder, meldt Rijkswaterstaat. Alleen in de zomers van 1970 en 1983 was de hoeveelheid water die bij Lobith werd afgevoerd veel groter.
Rijkswaterstaat neemt maatregelen om de afvoercapaciteit van de Rijn te vergroten. Bijvoorbeeld door het openen van de stuwen in de Neder-Rijn en Lek. De Neder-Rijn helpt dan bij de afvoer van het overtollige Rijnwater.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -