- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe serie lezingen op museumschip Rene Siegfried

Nieuwe serie lezingen op museumschip Rene Siegfried

- Advertentie -

Delen

Vandaag start een serie lezingen op museumschip Rene Siegfried. Ze worden verzorgd door Vereniging de Binnenvaart, de eigenaar van het museum in Dordrecht. De Rene Siegfried ligt in het Wantij aan de Maasstraat 13. De toegang is gratis.

Tankvaart in de binnenvaart
9 april om 19.30 uur
De Vlaming Albert Verdoren komt naar de Rene Siegfried om te vertellen over de ontwikkelingen in de tankvaart in de binnenvaart. Hij neemt het tijdperk vanaf 1953 onder de loep en neemt de luisteraars op inspirerende wijze mee door de tijd.
Albert Verdoren is een Vlaamse persoonlijkheid die veel bekendheid heeft opgedaan in de binnenvaart. In België spreekt hij congressen toe en bezoekers doen veel moeite om hem te horen spreken, men wil erbij zijn.
Zaal open vanaf 19.00 uur

De verbazingwekkende kanalen in Pennsylvania
17 april om 14.00 uur
De bevlogen verteller Chris van Eijmeren komt naar de Rene Siegfried met het verslag van zijn studie naar de Pennsylvania-kanalen, met als titel: De verbazingwekkende kanalen in Pennsylvania.
Van Eijmeren neemt de luisteraars mee naar de Amerikaanse staat Pennsylvania. De vele rivieren werden bevaarbaar gemaakt en kanalen werden gegraven dit heeft mede geleid dat deze staat tot de welvarendste staten van de VS behoort. De handel en transport per schip zorgden voor een bloeiende welvaart. Hoe het allemaal is vergaan wordt door Van Eijmeren op enerverende wijze uit de doeken gedaan.
Zaal open vanaf 13.30 uur

Op reis over de Donau
23 april om 14.00 uur
De Donaudeskundige Pierre Verberght komt voor de tweede keer naar vereniging De Binnenvaart om over ‘zijn’ Donau te vertellen. Verberght, in binnenvaartkringen de Donau Paus genoemd, vertelt op zeer kleurrijke wijze over zijn veelvuldige ervaringen op de Donau.
Hij toont bij zijn verhaal prachtige foto’s zodat de bezoekers zich mee op reis wanen.
De Rene Siegfried ligt in Dordrecht in het Wantij aan de Maasstraat 13.
Zaal open vanaf 13.30 uur

Binnenvaart in Brazilië
15 mei om 14.00 uur
Ingenieur Dick d’ Arnaud heeft jarenlang een aandeel geleverd aan de Wereldbank-studie over herinvoering/uitbreiding van de binnenvaart over de hele wereld, waaronder Brazilië, waar vele machtige rivieren stromen. Over deze natuurlijke vaarwegen vindt nog maar weinig tot geen transport plaats. Hij komt hierover op de Rene Siegfried vertellen. Eerst over de algemene situatie van de vaarwegen in Brazilië. Het tweede deel gaat over de vergeten rivier São Francisco, dit is eigenlijk een treurige geschiedenis. Maar het is ook een waarschuwing van wat politiek en persoonlijk belang kunnen vernietigen.
Zaal open vanaf 13.30 uur 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -