- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHet lobbyistentijdperk

Het lobbyistentijdperk [INGEZONDEN]

- Advertentie -

Delen

Lobbyisten hebben te veel macht. In het geval van de EVO is dat nadelig – voor de binnenvaart en uiteindelijk ook voor de consument. Lobbyisten kijken namelijk alleen naar het eigenbelang en de korte termijn, schrijft schipper Jannes Ooms.

De deskundigen hebben moeten wijken voor de lobbyisten. Deskundigen op hun vakgebied houden de korte en de lange termijn in de gaten en kijken om hun heen. Lobbyisten hebben een kokervisie en kijken alleen naar eigen belang.
De EVO heeft lopen lobbyen bij de overheden en onder ander bij de NMa. Ze hebben daar kokers uitgedeeld en zie: de NMa en de overheden gaan gezamenlijk zorgen dat de grote problemen in de binnenvaart blijven bestaan.

Laten wij eens naar de EVO kijken. Er wordt met trots bekend gemaakt dat er 1 miljard euro is bespaard
op het transport in de binnenvaart. Lobbyisten van de EVO hebben de NMa en de overheden kunnen overtuigen goed bezig te zijn voor de consument maar dat is kortetermijndenken.

Deskundigen hadden daar met een bredere visie naar gekeken; je kunt de binnenvaart niet jarenlang onder de kost prijs laten varen. Want over een aantal jaren is er geen particuliere binnenvaart meer in deze vorm; daardoor zal er meer vracht per as gaan en komen er meer files op de weg.
Grote schepen komen in een overlevingsrederij. Het is bekend: particulieren zijn goedkoper dan rederijen.
De vraag is: “Is de consument dan nog zo blij?”

Wij doen een beroep op de EVO-leden: laat de deskundigen naar he algemeen vervoersbeleid kijken en stuur de lobbyisten naar Siberië.

Jannes Ooms

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -