- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLOVT sluit zich aan bij KB

LOVT sluit zich aan bij KB

- Advertentie -

Delen

Het Landelijk Oudercontact Voor Trekkende beroepsbevolking (LOVT) heeft vrijdag 17 december in Rotterdam met het Kantoor Binnenvaart een convenant getekend voor een intensievere samenwerking. Het LOVT is nu ‘convenantpartner’ van het KB.

 

Jikke van Terwisga en Hans Megens tekenen het convenant. (foto MGR)

Doel is om naast de bestaande contacten op beleidsniveau intensiever te gaan samenwerken. Vooral op het gebied van onderwijs en huisvesting van schipperskinderen. Voorzitter Hans Megens van het KB spreekt van een symbiose tussen KB en LOVT. “We hebben dezelfde achterban. Het Kantoor Binnenvaart behartigt de belangen van de ondernemers, de LOVT die van de opvoeders. Maar het gaat om dezelfde mensen.”

Direct verband
Jikke van Terwisga-Zwaga (ms Diligentia, 750 ton) is voorzitter van het LOVT. “Er was al regelmatig overleg tussen Kantoor Binnenvaart en de LOVT; we weten elkaar te vinden.” Er is een direct verband tussen de twee werkgebieden. “Ik heb gemerkt dat je doordeweeks pas met een gerust gevoel je bedrijf kunt runnen als je je kinderen in vertrouwde handen weet.”
Een afgevaardigde van KB was al aanwezig bij ledenvergaderingen van het LOVT. Nu nemen twee bestuursleden van het LOVT deel aan de bestuursvergaderingen van het KB. Terwisga: “Er zijn bestuursleden van KB die ook bestuurslid ijn bij het LOVT.” Megens: “Bij het Kantoor Binnenvaart zijn het vaak al opa’s; bij het LOVT zijn de bestuursleden van een nieuwe generatie.”

Rijn & IJssel
Volgens Megens hoort dit bij de ‘federatiegedachte van Kantoor Binnenvaart’: “Het KB wil een koepel, een paraplu vormen voor de zelfstandige binnenvaartondernemer.”
Aangesloten zijn nu de Kantoor-binnenvaartorganisaties CBOB, ONS en RKSB, AMVV (Steunpunt Binnenvaart) en KSCC (Helpdesk Binnenvaart). Ook de NPRC is vertegenwoordigd en met twee Belgische binnenvaartorganisaties is een samenwerkingsvorm.
Ook Sleep- en Duwvaartvereniging Rijn & IJssel zal zich binnenkort weer aansluiten bij Kantoor Binnenvaart. R&IJ was aanvankelijk één van de aangesloten organisaties, maar stapte er na enkele jaren uit om het eigen secretariaat bij de BV Rijn & IJssel te beheren. Het secretariaat van de vereniging wordt weer bij KB ondergebracht.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -