3 miljoen extra voor uitbreiding haven Wenen

0

De haven van Wenen krijgt 3 miljoen euro van de Oostenrijkse spoorinfrastructuurbeheerder SCHIG voor twee belangrijke projecten: het uitbouwen van de containerterminal en het deels dichtgooien van een havenbekken in Freudenau om extra terrein te creëren voor havenactiviteiten.

De eerste fase van het landwinningproject is dit jaar afgerond en heeft 35.000 vierkante meter nieuw haventerrein opgeleverd. In de tweede fase komt er nog eens 35.000 vierkante meter bij. Op de containerterminal wordt gewerkt aan extra opslag voor containers en het aanpassen van de spoorinfrastructuur. In deze projecten zijn in 2015 zo’n 20 miljoen euro geïnvesteerd.

In 2013 kreeg de Weense haven 5 miljoen euro subsidie van de Europese Unie voor de maatregelen. Nu SHIG, een onderdeel van het Oostenrijkse verkeersministerie, 3 miljoen euro bijlegt, kan de havenuitbreiding verder gaan.

“Hiermee versterken we Wenen als logistieke draaischijf en de Donau als duurzame transportweg”, aldus de Oostenrijkse verkeersminister Jörg Leichtfried. In de haven van Wenen wordt op jaarbasis zo’n 7 miljoen ton overgeslagen.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.