11 december: jaarvergadering LOVT

0

De jaarvergadering van het LOVT op 11 december heeft als thema ‘Opvoeden doen we samen’. Het bestuur van het Landelijk Oudercontact voor Trekkende Beroepsbevolking nodigt ouders, internaatsdirecties en -personeel uit voor de vergadering die op internaat Driemaster in Krimpen aan den IJssel plaatsvindt. De vergadering begint om 10.00 uur.

Voor de lunch is er een korte inleiding op het thema door Rianne Koelewijn, ontwikkelingspsycholoog van Het Kennisweb. ‘s Middags zijn er twee workshops: één over opvoedstijlen en één over omgaan met conflicten.
Elke opvoeder heeft een eigen manier van reageren op een kind. De opvoedstijl van ouders en groepsleiding heeft invloed op de ontwikkeling van het kind. Aan de orde komen vragen als: Hoe herken je je eigen opvoedstijl? Wat zijn de sterke kanten van jezelf en andere opvoeders? En vooral: hoe zet je die in?
Zoveel opvoeders, zoveel verschillen in mening, in waarden en normen, maar ook wat betreft opvattingen over opvoeding. Soms kunnen verschillen uitmonden in onbegrip of een conflict. Wat is de functie van een conflict? Hoe herken je een conflict? Hoe ga je ermee om? Hoe los je het op?

Deelname is gratis, maar belangstellenden diene zich wel op te geven (vóór 4 december). Dat kan per telefoon (0620 25 08 40 / 0623 22 53 99) of e-mail (info@lovt.org).

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.