- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws10 jaar Green Award Binnenvaart: 910 schepen met certificaat

10 jaar Green Award Binnenvaart: 910 schepen met certificaat

- Advertentie -

Delen

Green Award Binnenvaart bestaat tien jaar. Dat was reden om het 910e certificaat op gedenkwaardige wijze uit te reiken. Hiervoor praaide de stichting Europarlementariër Caroline Nagtegaal-van Doorn.

Aan boord van de Nieuwe Maze overhandigde de politica het Green Award Gold-certificaat aan de crew van de onlangs in de vaart gekomen tanker Lynsey. Dat gebeurde in gezelschap van teams van Burando en Green Award, de eigenaren van de Lynsey en de pers. Burando en Stichting Green Award doneerden 2.000 euro aan het Pink Ribbon-fonds, onderdeel van het KWF.  ­­

­­Mts Lynsey is vernoemd naar Lynsey Carlin, een dame met wie Burando nauw samenwerkte. Zij verloor op 39-jarige leeftijd de strijd tegen borstkanker. Burando beloofde haar familie een eventueel volgend nieuwbouwschip naar Lynsey te vernoemen.

Met glans doorstaan

Het schip is zo duurzaam als maar zijn kan. “Wereldwijd en zeker in Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed aan milieuvervuiling, emissies en maatschappelijk verantwoord ondernemen”, zei Joey de Gruijter van Burando. “Verbetering hiervan is ook het doel van Burando. Dit schip is gebouwd in samenwerking met de mede-eigenaren, Nick Boer en Ben van der Vlist. Het is de eerste 110 x 11,45 meter-tanker met een SCR Stage V-installatie als voortstuwing. Kostbaar, dat wel, maar we stelden het als voorwaarde. We zijn blij dat we de Green Award-inspectie met glans hebben doorstaan.”

Schoner, stiller en zuiniger

“Natuurlijk zijn we trots om met onze stichting in de schijnwerpers te staan. In tien jaar zijn we gegroeid van 0 tot 910 leden”, vertelde Jan Fransen, de directeur van Green Award. “Het certificatieprogramma voor extra schone en veilige schepen blijft groeien.” “Green Award is inmiddels een wereldwijde promotor van duurzame scheepvaart. Mts Lynsey, uitgevoerd met een Stage V-installatie, is een prachtig voorbeeld. Schepen met een Green Award, zijn schoner, stiller, zuiniger en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit. Ambitieus als we zijn met ons Green Award-team, zien we dat schepen met ons certificaat in de toekomst meer en meer toegang krijgen tot voordelen, inclusief kortingen op havengelden, producten en diensten.”

Joey de Gruijter van Burando draagt de cheque over voor Pink Ribbon. Samen met Ben van der Vlist (midden) en Jan Fransen (rechts). (foto Johan de Witte)

Onmisbare binnenvaart

VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal-van Doorn doet haar best om in Brussel de binnenvaart op de agenda te zetten. “Wanneer je de onmisbaarheid van binnenvaart, afweegt in het Europees vervoer, is de aandacht die ze van datzelfde Europa krijgt, mager”, vindt ze.

“Niettemin is mijn Binnenvaartrapport dinsdag 14 september met ruime meerderheid aangenomen door het Europees Parlement. Daarmee is het toekomstbestendig maken van de sector een stap dichterbij, en dat zien we in de VVD als een succes.”

In het verlengde daarvan vond Nagtegaal-van Doorn het overdragen van de Green Award voor de Lynsey “niet alleen leuk en waardevol om te ervaren maar ook een bewijs dat aandacht voor ons milieu werkt!”

Als voormalig employee van het Havenbedrijf Rotterdam stroomde de Maas door haar bloed en nestelde de haven zich in haar hart. Met haar passie voor politiek en transport wordt Nagtegaal-van Doorn voor de scheepvaart gezien als een bevlogen ‘kapitein’ in Brussel.

tekst: Johan de Witte

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -