- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws10.000e bezoeker voor SHIP IJmuiden

10.000e bezoeker voor SHIP IJmuiden

- Advertentie -

Delen

Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) heeft dinsdag 6 juni zijn 10.000e bezoeker verwelkomd. Het betrof mevrouw Mireille Oosterhof, die het informatiecentrum bij de Nieuwe Zeesluis in IJmuiden samen met haar zoontje Ties bezocht. Mevrouw Oosterhof werd verrast met een mooie bos bloemen.

Na de opening van het informatiepunt op 1 april dit jaar is het voortdurend druk bij SHIP. Dat nu al de 10.000e bezoeker kon worden genoteerd, is boven verwachting. Het geeft aan dat er veel behoefte is aan informatie over het enorme bouwproject.

SHIP is een publiekscentrum met informatie over in aanbouw zijnde sluis in IJmuiden en daarnaast voor het promoten van het gehele Noordzeekanaalgebied. Hiervoor is binnen het bestaande, rode gebouw aan de Noordersluisweg 1 een expositie samengesteld over deze twee onderwerpen.

 

Maquette

Op een enorme videowall wordt een film vertoond waarin een zeegaande tanker van de Noordzee naar één van de havens in Amsterdam vaart. Door de timelapse duurt de reis 5 minuten in plaats van de werkelijke 2,5 à 3 uur. In een andere zaal staat een maquette van het sluizencomplex, waarin digitale spellen zijn verwerkt. Zoals met een schip de sluis in varen en het bedienen van een sluis tijdens het schutproces.

In de volgende ruimte wordt uitgelegd hoe de nieuwe sluis gebouwd wordt. Vervolgens loopt men naar een zaal over de toekomst, met name de circulaire toekomst.

 

Scholen

Het gebouw huisvest verder een educatief centrum waar in de komende jaren basisscholen en het voortgezet onderwijs uit de regio uitgenodigd worden, onder meer om de jeugd te enthousiasmeren voor technische beroepen.

Op de tweede verdieping is een restaurant. Vanaf het dak kunnen bezoekers genieten van het uitzicht op de sluizen en de omgeving.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -