Wielrenners aangekomen bij Alpe d’Huez

0

Donderdag 9 juni is Alpe d’HuZes, de benefietklim voor onderzoek naar kanker. Uit de binnenvaart doen zes teams van acht renners mee onder de naam Binnenvaart To The Top. Hans Heiligers bivakkeert op Alpe d’Huez en doet verslag van de gebeurtenissen en verrichtingen.

♦ lees ook ‘Binnenvaart To The Top haalt 233.890 euro op’

De sportievelingen van het Team Binnenvaart To The Top zijn allen gezond aangekomen in het Franse Alpe d’Huez. Er wordt gebivakkeerd op gezellige campings; andere deelnemers hebben minder last gehad van de soms hevige buien die hier zijn gevallen, we zien hun fietsen geparkeerd staan op de balkons van hun hotelkamers.
Wij verblijven zelf op een hotel op de berg en onderweg naar boven beseffen we pas wat hier op de grote dag van onze collega’s wordt gevraagd. Als we met onze auto naar boven rijden zien we voor het eerst met eigen ogen dat het een ongelofelijk strenge berg is die de renners meteen al in de eerste bochten helemaal te pakken krijgt met een eerste aanslag op de kuiten.

Elke steen is goed voor 250 euro voor het goede doel. (foto’s HYans Heiligers)

Stenen
Naast deelnemers die per fiets omhoog gaan zien we onderweg ook wandelaars en mensen die door hun lichamelijke beperking met andere wielen de berg bestrijden. Er is een iemand die met een kruiwagen met zestig stenen de berg aan het bedwingen is. Op de grote dag zelf is het voor hem een beetje moeilijk manoeuvreren tussen de renners en daarom heeft hij daaraan voorafgaand zijn tocht voltooid.

Training
Als wij onderweg de bekende Binnenvaartkrant-shirts tegenkomen in de horeca zien we helaas niet overal de vooraf aanbevolen borden met pasta’s. En eerlijk gezegd kunnen we ons dat best voorstellen. We horen van de mannen en vrouwen dat de training ook hier iedere dag wordt voortgezet.

Leendert Hoogendoorn traint in Frankrijk door.

Sommigen hebben van hun verblijf gebruik gemaakt om ook omliggende bergen te beklimmen; andere kozen voor ritten door het bos. En natuurlijk werd er na afloop een biertje gedronken, maar wij moeten toch ook melden dat rond tien uur toch iedereen weer op tijd in bed lag.

(Hans Heiligers)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.