Walstroom Drechtsteden uitgepakt

0

Maandag 30 mei zijn de walstroomkasten op de kades van de Drechtsteden officieel in gebruik genomen. Teunis Stoop, regionaal portefeuillehouder Milieu, pakte met gemeentelijke politici en vertegenwoordigers uit de binnenvaart een aantal walstroomkasten symbolisch uit. Dat gebeurde in aanwezigheid van de direct omwonenden. Die hebben dankzij de stoormkasten voortaan minder last van lwaai en vuile lucht doordat afgemerde schepen hun generator niet meer hoeven te laten draaien.

Regionaal portefeuillehouder Teunis Stoop (rechts) van Milieu, pakt samen met Wilco Scheurwater, de Papendrechtse wethouder met in zijn portefeuille onder andere havenaangelegenheden, een walstroomkast uit. (foto René Zoetemelk) 

De afgelopen maanden zijn in Alblasserdam, Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht in totaal 34 walstroomkasten geplaatst. Binnenvaartschepen die bij de kasten afmeren moeten voortaan voor hun elektriciteitsbehoefte walstroom gebruiken in plaats van hun eigen
dieselgenerator. Dat zorgt voor een schonere lucht. Want de uitstoot van stikstofoxide, fijnstof en CO2 gaat erdoor omlaag.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.