Drie kerstvieringen bij Nederlandse Kerk aan de Ruhr

0
(foto Binnenvaartpastoraat)

De Nederlandse Kerk aan de Ruhr in Duisburg, viert dit jaar Kerst met ‘kostbaar en kwetsbaar’ als thema. Het Binnenvaartpastoraat nodigt alle schippers en hun gezinnen uit om samen kerst te vieren in de Ruhr. Traditiegetrouw vinden er meerdere vieringen plaats, op verschillende data.

De eerste viering staat gepland voor 24 december, kerstavond. De tweede viering is op 25 december (Eerste Kerstdag) en op 26 december (Tweede Kerstdag) komen de schippers samen voor het familiekerstfeest.

Drie vieringen

Heiligenabend (kerstavond) vindt plaats aan boord van de Addio en begint om 20.00 uur. Er wordt gezongen, het kerstevangelie wordt gelezen, het thema wordt besproken en er wordt een verhaal verteld. Jongeren komen samen op een naastgelegen schip voor hun eigen programma.

Kerstmorgen (Eerste Kerstdag) vindt plaats in het kerkgebouw van de Binnenvaartpastoraat aan de Dr. Hammacherstrasse 6. De aanvang is 10.30 uur. Na de dienst ontmoet iedereen elkaar in de koffieruimte voor een gesprek en gezelligheid.

Op Tweede Kerstdag komt iedereen samen voor het familiekerstfeest. Opnieuw in het eigen kerkgebouw. Deze dienst begint om 14.00 uur. Alle leeftijdsgroepen hebben een eigen inbreng rond het thema.

Het Ad Hoc-havenkoor zal een aantal liederen zingen. Er zijn optredens van kinderen, verhalen en sketches. Aan het eind van de middag staat er een ‘schipperskerstmaaltijd’ klaar, waarmee het Kerstfeest wordt afgesloten.

Iedereen is welkom voor de vieringen Kijk op de website van het Binnenvaartpastoraat voor meer informatie.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.