Subsidie voor innovatie zeehavens

0

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat stelt 4,2 miljoen euro subsidie beschikbaar voor innovatieve projecten die bijdragen aan de duurzaamheid van de Nederlandse zeehavens. Het Subsidieprogramma ZeehavenInnovatieproject (ZIP) voor duurzaamheid is vandaag in de Staatscourant gepubliceerd.

Projecten die in aanmerking komen. moeten bijdragen aan de verduurzaming op geluid, emissies, ruimtegebruik en waterkwaliteit van de Nederlandse zeehavens De projecten moeten nieuw zijn in hun toepassing in de zeehavens.
Het project moet raakvlakken hebben met intermodaal transport, shortsea shipping, spoorvervoer of vervoer per binnenvaartschip. Projecten kunnen maximaal 2,5 miljoen euro subsidie vragen.
Het gaat om de zeehavens in het Rijn- en Maasmondgebied (Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Dordrecht, Moerdijk en Scheveningen), het Noordzeekanaalgebied (Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en Velsen), het Scheldebekken (Vlissingen en Terneuzen) en de noordelijke zeehavens (Delfzijl/Eemshaven, Harlingen en Den Helder).

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.