Stewards helpen recreatievaarders

0

Deze zomer zet Rijkswaterstaat weer stewards in op een aantal drukke sluizen die recreatievaarders helpen met het invaren en afmeren. Zo gaat het schutten sneller en wordt de ruimte in de sluis beter benut. Dit weekend is het eerste dat de stewards actief zijn.

Stewards zijn dit jaar aanwezig op twaalf door Rijkswaterstaat beheerde sluizen: sluizen waar in drukke periodes sprake is van wachttijden, waar beroeps- en recreatievaart samen schutten of bij voor de recreatievaart lastige objecten. In heel Nederland zet Rijkswaterstaat in totaal 66 stewards in. De dagen waarop stewards door Rijkswaterstaat worden ingezet variëren per locatie en zijn afhankelijk van de verwachte drukte. Ze zijn tot eind augustus actief.
Ook de provincie Friesland zet stewards in: bij de Prinses Margrietsluis in Lemmer en de Johan Frisosluis in Stavoren.

Smallere vaargeulen 
Rijkswaterstaat adviseert de pleviervaart deze zomer extra goed voorbereid het water op te gaan. Door de droogte zijn de rivierstanden laag en moet men rekening houden met smallere vaargeulen en langere wachttijden bij sluizen. De regenval van de afgelopen weken heeft geen structurele verandering gebracht in de situatie. In de vakantieperiode is het bovendien vaak drukker op het water.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.