Standic breidt tankopslag uit

0

Het Dordtse tankopslagbedrijf Standic breidt zijn faciliteiten voor chemicaliën sterk uit met de oplevering van Tankput 7. De nieuwe tankput biedt 36.000 m³ aan ruimte voor de opslag van onder andere oleochemicaliën en andere speciaalchemie-producten verdeeld over 43 tanks in verschillende formaten. Het bedrijf upgradet meteen de complete terminal.

Standic is onafhankelijk expert in opslag van vloeistoffen, waaronder chemicaliën, biobrandstoffen en smeermiddelen. Aanleiding voor de uitbreiding en upgrade van het bedrijf is voornamelijk de groei van de markt voor opslag van speciaalchemie-producten en de vraag vanuit het huidige klantennetwerk.  De totale opslagcapaciteit is nu 230.500 m³.

 

Grotere steigercapaciteit

Een groot voordeel van de nieuwe Tankput 7 zijn volgens het bedrijf de roestvrijstalen tanks die elk over een eigen leiding, pomp en laadarm beschikken, waardoor “crosscontaminatie” vrijwel onmogelijk is. Ook is isocontainerparking mogelijk voor het verwarmen en mengen van chemicaliën op locatie.

Het opslag- en distributiecentrum, gelegen in de zeehaven van Dordrecht, verhoogt verder zijn steigercapaciteit met 33 procent. In combinatie met het eigen parkeerterrein voor de opslag van de isocontainers zorgt dit voor een snellere logistieke afwikkeling.

 

WLT-Standic (2)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.