Schip vaart tegen Knijpsbrug

0

Vandaag is een binnenvaartschip in Hoogezand  tegen de Knijpsbrug over het Winschoterdiep gevaren. Bij de aanvaring deden zich geen persoonlijke ongelukken voor; er was wel schade aan schip en brug. De brug hoefde niet buiten bedrijf gesteld te worden en de scheepvaart was ook niet gestremd.

Tegenover de Waterpolitie verklaarde de schipper dat hij verkeerd voor de brugopening kwam. Hij probeerde de vaart uit het schip te halen door achteruit te slaan maar dat lukte niet. De boegschroef stopte er ook mee en toen ramde het schip met een snelheid van 7 kilometer per uur een meerstoel en vervolgens het beton van de brug.

Bij de aanvaring werd het anker van het schip door de huid gedrukt waardoor een gat in de huid ontstond en water in de voorpiek stroomde. De lekkage had geen nadelige gevolgen voor de stabiliteit van het schip. Provinciale Waterstaat stelt een onderzoek in de schade aan de brug. Op verzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat blijft het schip ter plaatse totdat de bediening van de motor door een expert is nagekeken.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.