- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRaad van State maakt eind aan vergunningstop rondvaartboten

Raad van State maakt eind aan vergunningstop rondvaartboten

- Advertentie -

Delen

Het gemeentebestuur van Amsterdam moet opnieuw beslissen over een aantal aanvragen voor exploitatievergunningen voor rondvaartboten. Dat het gemeentebestuur voor onbepaalde tijd helemaal geen vergunningen verleent omdat er nog nieuw rondvaartbotenbeleid moet worden vastgesteld, is niet redelijk. Dat blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 12 september.

Na eerdere rechterlijke uitspraken moest het gemeentebestuur het beleid voor rondvaartboten herzien omdat het in strijd was met het Europese recht. In afwachting van het nieuwe beleid besloot het gemeentebestuur om geen nieuwe vergunningen te verlenen.

Omdat niet duidelijk is hoe lang het zal duren om nieuw beleid te maken, hanteert het gemeentebestuur geen einddatum voor de vergunningstop. Dat is niet redelijk, oordeelt de afdeling bestuursrechtspraak in de uitspraak. Er is al veel tijd verstreken sinds de eerdere rechterlijke uitspraken en een vergunningstop voor onbepaalde duur leidt tot een onzekere situatie voor exploitanten van rondvaartboten.

 

Snel nieuw beleidvaststellen

Het gemeentebestuur moet nu nieuwe besluiten nemen over de aanvragen voor de exploitatievergunningen. Verder moet het gemeentebestuur zich inspannen om zo snel mogelijk nieuw beleid voor rondvaartboten vast te stellen dat wel voldoet aan het Europese recht, zo oordeelt de afdeling bestuursrechtspraak.

foto: E.J. Bruinekool Fotografie

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -