Parkeervergunning ook voor Maashaven Oostzijde

0

Deze maand wordt in de Rotterdamse Afrikaanderwijk betaald parkeren ingevoerd. Ook de Maashaven Oostzijde (foto) wordt dan betaald parkeergebied. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van veel schippers in vervulling: het betekent dat er meer vrije plekken zijn ter hoogte van het Maashavenponton, waarvoor zij niet hoeven te betalen.

Maashaven Oostzijde  wordt namelijk toegevoegd aan ‘sector 97’. Die beslaat zo’n vijftien havens, kades en straten waar je met een ‘schippersvergunning’ mag parkeren en waar ook de speciale bezoekersvergunning voor de binnenvaart geldt.

 

Schippersvergunning

Rotterdam kent voor schippers die er havengeld betalen een speciale schippersvergunning. Die kost,  net als een bewonersvergunning in Rotterdam, 5,50 euro per maand.

Voor wie niet zo vaak in Rotterdam komt, is een bezoekersvergunning wellicht interessant. Daarmee kun je per jaar honderd dagdelen van vijf uur tegen een zeer gereduceerd tarief in sector 97 parkeren. De kosten, 1,50 euro per dagdeel, worden achteraf van je bankrekening afgeschreven. Een nadeel vinden velen wel dat je je dan steeds via de computer moet aan- en afmelden.

Wie vaak in Rotterdam ligt, kan ook een parkeervergunning én een bezoekersvergunning aanvragen. Beide vergunningen kunnen worden aangevraagd via Steunpunt Binnenvaart:
[email protected]
0620 11 2 3 19

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.