- Advertentie -
- Advertentie -

Paradox

- Advertentie -

Delen

2-wekelijkse column, geschreven door Michel Gonlag.

Met een ex-boerin op Landbouw had je mogen hopen op een ex-schippersvrouw op Infrastructuur en Waterstaat, maar nee, het is niet eens een vrouw, al is de emancipatie inmiddels ingehaald door het niet meer mogen vermelden van het geslacht. Veel dames in het kabinet, maar hoewel dat te ‘woke’ en dus een paradox lijkt, voor de nieuwbakken regeringspartijen is het dat allerminst. Genoeg paradoxen hoor, neem alleen maar het Orwelliaanse idee dat iemand die ontwikkelingshulp wil afschaffen minister is van Ontwikkelingshulp.

Enfin, laten we ons beperken tot de minister van IenW. Ook daar is de tegenstelling frappant. Barry Madlener is een nationalist die jarenlang in het Europarlement heeft gezeten. Het zou me verbazen als hij op een dag de binnenvaartsociëteit Wandelgang binnenstapt. Nationalisten zijn geen mensen met hart voor de binnenvaart, een bij uitstek internationale bedrijfstak. Wij lachen om grenzen.

De vraag is of de verschuiving van goederenvervoer van weg naar water met het kabinet-Schoof verle­den tijd is geworden. Helaas is het dat al jaren. Dus als ze alles anders willen doen, dan ligt hier een kans.

Ik heb ooit een binnenvaartvereniging wanhopig genoemd toen ze een PVV’er als gastspreker hadden uitgenodigd. Door ze serieus te nemen, legitimeer je racisme en haatzaaien, ook al lijkt het dat PVV’ers dat in de binnenvaart niet praktiseren. Feitelijk zijn PVV’ers over het algemeen poeslief voor en over deze sector. De sector staat immers bekend als tamelijk conservatief en redelijk moslim-vrij.

Dat laatste is de Vrijheid uit de naam van die partij. Een zeer beper­kende vrijheid dus en daarmee zou het beter zijn de partijnaam te wijzigen in Paradox van de Vrijheid.

Maar er is niets paradoxaals aan de positieve houding over de binnenvaart. ‘Schippersvriend’ Dion Graus bijvoorbeeld diende zelfs moties in ten gunste van de binnenvaart, al was het hem vooral te doen om de Nederlandse vlag op de binnenschepen te behouden en de Nederlandse schippers te beschermen tegen het gevaar uit Brussel.

Dion heeft in het dagelijks leven meer op met dieren dan met mensen. Hij is herhaaldelijk van mishandeling beschuldigd maar nooit van dieren. Hij stemde als enige PVV’er voor het wetsvoorstel Natuurlijk Gedrag Veedieren van de PvdD, één van de beste wetsvoorstellen sinds het Tientje van Lieftink. Graus zit eigenlijk bij de verkeerde partij, al denken de drie dames van de PvdD-fractie daar waarschijnlijk anders over.

Dion komt niet in het kabinet (te veel dames). Hopelijk praat hij Barry wel even bij over de binnen­vaart, want dat lijkt nodig. Voor zover bekend heeft Barry nooit iets zinnigs gezegd over de binnen­vaart. Ook niks onzinnigs trouwens. Hij moet de bootjes nog leren kennen.

Michel Gonlag
- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -