Oude tijden herleven op Nieuwe Maas

0

De schepen maken zich gereed voor de start. (foto Marius van den Ouden)

Na de open dag op zondag 1 april in de Veerhaven vertrokken ruim 500 studenten gisteren vanuit Rotterdam in de Race of the Classics. Negentien klassieke zeilschepen varen via Engeland naar IJmuiden om op 8 april gezamenlijk Amsterdam binnen te varen.

‘De Rees’, zoals de wedstrijd door de deelnemers wordt genoemd, werd 23 jaar geleden door twee studenten van de Amsterdamse Academie bedacht, met als doel de onderlinge contacten tussen studenten van verschillende opleidingen te bevorderen. Inmiddels is het doel verbreed en streeft de organisatie er naar ook contacten tussen studenten en het bedrijfsleven stimuleren. Daarnaast spelen veel plezier en competitie een belangrijke rol bij de Race of the Classics.

Het evenement wordt afgesloten met de PortSide Party in Amsterdam. Tijdens dit feest hebben schippers, organisatie, deelnemers en vrienden van de mogelijkheid alle belevenissen van de afgelopen week uit te wisselen. Het evenement wordt afgesloten met het uitreiken van drie verschillende prijzen voor de beste teams.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.