Ook wifi in Wageningen

0

Sinds 13 maart is Binnenvaartnet-wifi in de Wageningse Rijnhaven beschikbaar. Wageningen is de vijfde schakel in het netwerk dat de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten geleidelijk aan uitrolt op Nederlandse binnenvaartlocaties.

 

(foto ArjanH/Wikimedia)

Schippers met een Binnenvaartnet-WiFi-abonnement kunnen in de Rijnhaven van Wageningen onbeperkt gebruik maken van de stabiele en breedbandige internetverbinding. Binnenvaartnet biedt een veilig en afgeschermd netwerk voor een besloten gebruikersgroep van schippers en watergebonden bedrijven en instellingen.

IDVV
Naast de haven van Wageningen is Binnenvaartnet inmiddels ook beschikbaar in de havens van Amsterdam (Houthaven), Vlissingen, Terneuzen en Werkendam. Binnenkort volgen onder meer de havens van Rotterdam (Maashaven), Harlingen en Zwijndrecht.
De wifi-hotspots maken deel uit van Binnenvaartnet, een initiatief van de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten. Deze stichting is in september 2013 opgericht en heeft als doel het bieden en beheren van laagdrempelige ICT-diensten voor binnenvaartschippers. De stichting is een initiatief van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.