- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Online een generatorset kopen wordt heel normaal”

“Online een generatorset kopen wordt heel normaal”

- Advertentie -

Delen

Pon Power heeft sinds vorige maand een webshop voor Caterpillar-generatorsets. Daarmee richt de importeur zich op de scheepvaart, de agrarische sector en de industrie. Klanten kunnen de producten daadwerkelijk online bestellen, waarna ze binnen drie tot vijf dagen geleverd worden. Persoonlijk advies van productspecialisten is onderdeel van het aankooptraject. 

Met het nieuwe onderdeel van de website (pon-cat.com/aggregaten) speelt Pon Power in op het koopgedrag van klanten, vertelt Floris Hoogstraten. Hij is manager
Marketing & Technology. “Tien jaar geleden kochten mensen nog nauwelijks via internet. Nu is dat heel normaal. Voor schoenen en kleding, maar ook voor steeds meer andere producten. Ook generatorsets, verwachten wij. Al zijn we in Nederland de eerste die dat doet. In elk geval voor de binnenvaart.”

Online oriënteren

De online shop is uitgebreid getest voordat die sinds 10 juli actief is. “We hebben er ook met binnenvaartklanten over gesproken”, zegt Hester van den Biggelaar, online marketeer bij Pon Power. “De interesse is groot en scheepseigenaren weten doorgaans heel goed wat ze nodig hebben, waar hun generators aan moeten voldoen. Qua vermogens bijvoorbeeld.”

“We zien dat de meeste klanten zich online oriënteren”, aldus Hoogstraten. “Met deze service willen we hen de gelegenheid geven ook tot de aankoop over te gaan. Maar als ze uitleg willen, vragen hebben of speciale opties wensen, kunnen ze ook in contact komen met een van onze productspecialisten. Voor advies over de juiste configuratie bijvoorbeeld.. De sets worden geleverd met standaard twaalf maanden Caterpillar-garantie en zijn inclusief inbedrijfstellen door Pon Power.”

Zoekfuncties

In de webshop zijn veel van de Cat-modellen verkrijgbaar:  C1.1, C1.5, C2.2, C4.4, C4.4 Acert, C7.1 Acert (tot 200 kVA). Er kan gezocht worden op vermogen en opties. Het is meteen duidelijk of een generator op voorraad is. In dat geval is de levertijd drie tot vijf werkdagen. Hoogstraten: “Klanten verwachten snelheid als ze online kopen; dat moeten we dan ook waarmaken.” Daarnaast zijn via de website aanverwante producten te bestellen. “Zoals filters en accu’s”, zegt Hoogstraten. “En, maar dat is meer voor agrarische en industriële gebruikers, ook wandcontactdozen en zwerfkasten.” Dat assortiment zal de komende tijd nog uitbreiden. Van den Biggelaar: “Dat hangt vooral van de bezoekers af. We zullen de site blijven ontwikkelen en aanpassen aan expliciete wensen van klanten en aan het zoekgedrag op de site.”

Hoogstraten en Van den Biggelaar zijn ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voordat het online kopen van generatorsets de normaalste zaak van de wereld is.“Of klanten dan ook meteen per iDEAL betalen? Dat zullen we nog zien, met de bedragen die met dit soort investeringen gemoeid zijn en de betalingstermijnen die hiervoor gebruikelijk zijn. Er is nog geen iDEAL-knop op de site, maar als daar behoefte aan is, gaan we hem zeker toevoegen.”

Klik hier voor de webshop van PON.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -