- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsOnderzoek naar Kanaal Bossuit-Kortrijk

  Onderzoek naar Kanaal Bossuit-Kortrijk

  - Advertentie -

  Delen

  Het onderzoek naar de toekomst van het Kanaal Bossuit-Kortrijk als transportweg kan van start gaan. De Vlaamse regering heeft onlangs het licht op groen gezet.

  Het Kanaal Bossuit-Kortrijk verbindt de Leie en de Boven-Schelde maar is vanaf de Leie niet toegankelijk voor grotere schepen. De oorzaak zijn drie historische en beschermde sluizen op het kanaal in Kortrijk. Grote schepen moeten omvaren via Gent en de  Boven-Schelde.

   

  Historische sluizen

  Voor het kanaal kan worden opgewaardeerd, moeten nog belangrijke knopen worden doorgehakt. Bijvoorbeeld over de toekomst van de historische sluizen.

  In de studie wordt ook de realisatie van een regionaal overslagcentrum meegenomen. Er wordt gekeken naar twee opties om het kanaal te verruimen: het huidige tracé verbeteren of een alternatieve verbinding met de Leie zoeken op het grondgebied van Kortrijk. De laatste optie biedt de mogelijkheid om de sluizen te behouden.

   

  Bruggen verhogen

  Voor beide opties wordt in kaart gebracht wat de effecten zijn op milieu, erfgoed en mobiliteit. Ook de financiële haalbaarheid wordt onderzocht. Dit moet leiden tot een eerste ontwerp met maatregelen zoals het verhogen van bruggen, oeverbescherming of de aanpassing van sluizen en kaaien.

  (foto Stormbeest)

  Eind 2018 zouden de resultaten op tafel liggen. Het hele proces van verkenning, onderzoek en ontwerpen kan tot 2021 duren.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -