- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsOnderzoek naar brandstofzwendel

  Onderzoek naar brandstofzwendel

  - Advertentie -

  Delen

  Deze week zijn circa dertig binnenvaarttankers, vrachtwagens en treinen geïnspecteerd in een grootschalig onderzoek van de politie naar brandstofzwendel. Dat meldt het AD. Het onderzoek is gericht op handelaren en afvalinzamelaars die schadelijk chemisch afval door stookolie zouden mengen.

  CDA-binnenvaartwoordvoerder Martijn van Helvert heeft inmiddels Kamervragen gesteld aan minister Schultz van Haegen. Over het onderzoek en over het uitblijven van een zwarte lijst met verboden stoffen, ook al heeft de Tweede Kamer daar al eerder om gevraagd.

   

  Zwarte Stromen

  ‘Zwarte Stromen’ heet het onderzoek, dat de politie samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) uitvoert. Dat gebeurt vanaf een tijdelijke post bij de Volkeraksluizen. Er vinden ook controles plaats in Duitsland.

  Een containerschip bunkert stookolie. (archieffoto)

  “De doelwitten zijn geselecteerd na analyse van de ladinglijsten en de bedrijven waar de vracht vandaan komt”, vertelt Henk van de bilt, de leider van het onderzoek, in het artikel in het AD van 28 september. “De schippers weten vaak niet precies wat ze aan boord hebben. Of willen het niet weten.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -