Nog meer stakingen sluispersoneel

0

Ook vandaag zijn er weer stakingen van het WSA-personeel van de afdeling Regensburg. Sluizen op de Donau (Regensburg, Bad Abbach en Passau) en mogelijk ook op het Main-Donaukanaal en de Main worden van 00.00 uur tot 24.00 uur niet bediend. Acties bij de sluizen Forchheim en Hausen duren waarschijnlijk nog tot 14.00 uur. Gisteren ondervond de scheepvaart ook al hinder en vertragingen.

(foto Scoopshot/Cindy)

Naar verluidt staat er alweer een 24-uursstaking gepland: voor 26 maart. Dat noemt Koninklijke Schuttevaer ‘extra problematisch’ omdat een dag later de Main een paar weken voor onderhoud dicht gaat.

Voor het beheersgebied van de WSA Aschaffenburg is eveneens een waarschuwing afgegeven voor mogelijke acties dor sluispersoneel. Vanaf morgen zijn er drie dagen lang acties te verwachten op de Berlijnse vaarwegen. ‘Van het begin van de vroege dienst tot zondagavond (23-03) 24.00 uur zullen de Berlijnse sluizen gesloten zijn’, weet Koninklijke Schuttevaer te melden. ‘Door staking worden waarschijnlijk ook de sluizen Kleinmachnow, Woltersdorf, Wernsdorf, Fürstenwalde en Eisenhüttenstadt getroffen. Ook het SHW Niederfinow zal waarschijnlijk donderdag (20-03) door stakingen worden getroffen.’

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.