Miljoenenorder voor Wärtsilä

0

Vandaag heeft Wärtsilä Netherlands een miljoenencontract getekend met Shipyard De Hoop in Lobith voor het leveren van dertig motoren. De Wärtsilä-motoren worden ingebouwd in tien nieuwe schepen die De Hoop bouwt voor Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), één van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld. Het eerste schip moet begin 2015 klaar zijn, het laatste schip wordt eind 2016 opgeleverd.

Platform Supply Vessels
Voor ADNOC heeft De Hoop state-of-the-art Platform Supply Vessels (PSV’s) ontworpen die voldoen aan de strengste internationale operationele voorschriften en milieu-eisen. Wärtsilä werd door De Hoop gekozen als de partij met de best passende oplossing voor de motorisering.

‘De Wärtsilä-motoren zijn compact, het brandstofverbruik is zeer laag en de motoren voldoen aan alle technische specificaties uit de tender van ADNOC’, aldus Patrick Janssens, CEO van Shipyard De Hoop. ‘Door de hoge betrouwbaarheid van de motoren en Wärtsilä’s zeer sterke servicenetwerk in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen we onze klant bovendien een ononderbroken productie garanderen. Dit was samen met de goede prijs-kwaliteitverhouding doorslaggevend in onze keuze voor Wärtsilä.’

Diesel-elektrisch
De Platform Supply Vessels van De Hoop worden voorzien van een diesel-elektrische voortstuwing met drie 8-cilinder motoren per schip, van het motortype Wärtsilä 8L20, met een totaalvermogen van 4.440kW. De eerste motoren zullen door Wärtsilä in september dit jaar worden geleverd. De schepen zullen door ADNOC’s dochteronderneming ESNAAD voornamelijk worden ingezet voor bevoorradingswerk in de offshore olie- en gasvelden van de Verenigde Arabische Emiraten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.