Maritime Industry: drie dagen netwerken en zakendoen

0

Vandaag begint Maritime Industry. Drie lagen lang treft de binnenvaart elkaar in Evenementenhal Gorinchem om te netwerken, bij te praten en zaken te doen. De vakbeurs viert op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 mei zijn 15e editie.

De beurs voor de binnenvaart en aan de binnenvaart gelieerde bedrijven heeft speciaal voor de jubileumeditie meerdere nieuwe onderdelen: een jubileumzone, een Spare Part Deck, het Project of the Future, een kennistheater waar actuele thema’s worden behandelend.

Trakteren

Beursorganisator Easyfairs pakt vanwege het jubileum groots uit. Alle bezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen in de jubileumzone. Wie jarig is trakteert: bij de entree krijgen alle bezoekers een voucher voor een goede kop koffie van een barista, mét gebak. “Om het feest compleet te maken, delen we op de jubileumzone nog een voucher uit. Hierdoor doen bezoekers mee aan de verloting waarbij we elke beursdag een weekendje weg cadeau geven”, zegt Bianca van Grinsven namens Maritime Industry.

In de jubileumzone is een tijdlijn ingericht met foto’s van 2005 (eerste editie) tot nu. Ook kunnen exposanten en bezoekers zich hier laten fotograferen in een photobooth en met een jubileumframe. Verder wordt het jubileum op woensdagavond gevierd met een exposantenborrel. Tijdens deze avond is er een band die à la Crazy Piano’s verzoeknummers speelt en er is een dj.

(foto Easyfairs)

Nieuw

Verder is Maritime Industry bovenal weer het bruisende netwerk- en kennismoment voor de Nederlandse binnenvaart. Naast alle innovaties van de exposanten innoveert de beurs ook. Zo is er voor het eerst een Spare Part Deck, een marktplaats voor gebruikte en gereviseerde onderdelen. Ook is er een Project of the Future, waar studenten van het Da Vinci College uit Dordrecht werken aan een binnenvaartopdracht. Van Grinsven: “We betrekken bewust studenten bij de beurs, want we hopen dat ze zo al in contact komen met toekomstige werkgevers.”

Seminars

Er is dit jaar een kennistheater op Maritime Industry waar professionals actuele thema’s in de binnenvaart behandelen. De droogte en het integraal rivierenmanagement, vergroening en emissie-eisen, technische regelgeving, logistieke kansen, digitalisering; het komt allemaal aan bod. “We hebben iedere dag op de beurs een seminarprogramma van 14.00 tot 20.00 uur, waar bezoekers gratis kunnen aansluiten”, aldus Van Grinsven.

Modelboten

De jaarlijkse trekpleister op Maritime Industry mag ook dit jaar niet ontbreken: de modelboten in de binnentuin. Modelbouwvereniging Devel zet hier in samenwerking met 4Com weer een binnenvaartwereld in het klein op.

De vijftiende editie van Maritime Industry is op 7, 8 en 9 mei 2019 te bezoeken van 13.00 uur tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.maritime-industry.nl.

Foto’s: Easyfairs

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.