Lichtjes voor Sophia tijdens Wereldhavendagen

0
De Wereldhavendagen in 2022. (foto Anne Reitsma fotografie)

Tijdens de avondshow op de zaterdag van de Wereldhavendagen Worden de deelnemers aan de schepenparade zijn verlicht ter ere van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis en patiënten van dit ziekenhuis varen mee in de show. Deze ‘Lichtjes voor Sophia’ worden begeleid door de zangeres Emma Heesters, die midden op het water van de Nieuwe Maas zal staan. De avond wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow, die wordt afgeschoten vanaf een ponton bij de Erasmusbrug.

Overdag zijn er zoals gebruikelijk bij de Wereldhavendagen diverse shows op het water van de Nieuwe Maas. Het showprogramma wordt op vrijdag 1 september om 10 uur geopend met een landing van parachutisten van het Korps Mariniers. Ook zullen alle deelnemende schepen een nautisch saluut geven door gelijktijdig de scheepshoorn aan te zetten. Op zaterdag en op zondag beginnen de shows ook ’s morgens en gaan non stop door tot 18.00 uur. De Koninklijke Marine verzorgt elke dag een antipiraterij- en een onderzeebootbestrijdingsdemonstratie. Daarnaast wordt er ook geraced op het water. Op zaterdag nemen de sloepen van de Maasrace het tegen elkaar op en is de finish van de Dutch Marine Rowing challenge onder de Erasmusbrug. De zeilboten van het Rotterdam Offshore Sailing Team gaan op vrijdag en zondag de strijd met elkaar aan. En de ‘Racebirds’ van E1, het eerste kampioenschap voor volledig elektrisch aangedreven raceboten ter wereld, zijn elke dag te zien.

De shows tijdens de Wereldhavendagen zijn te bekijken vanaf de kade en vanaf de dekken van de deelnemende open schepen. Het hele showprogramma is te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Net als het kadeprogramma zijn de shows van de Wereldhavendagen gratis. Voor excursies, vaartochten en tours moeten wel tickets gereserveerd worden. Dat is mogelijk op www.wereldhavendagen.nl, waar ook het volledige programma van de Wereldhavendagen is te vinden.

De Wereldhavendagen in 2022. (foto Anne Reitsma fotografie)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.