Lezing over Kanaal Almelo-De Haandrik

0

Woensdag 12 maart is er om 14.00 uur een bijzondere lezing in het Binnenvaartmuseum aan boord van de Rene Siegfried. Bennie ten Brinke komt vertellen over zijn passie, het Kanaal van Almelo naar Coevorden, officieel Kanaal Almelo-De Haandrik genaamd.

Als kind woonde Ten Brinke aan de Kanaalweg en ging hij met zijn vader vissen aan de kanaalkant. Daar is zijn passie geboren. Hij wilde alles weten van wat er door het kanaal voer. 42 jaar lang werkte hij op een bank in Almelo, elke dag reed hij langs het kanaal naar zijn werk. Als hij onderweg een schip zag varen, legde hij dat vast met zijn camera. Na het werk drukte hij de foto af en ging op bezoek bij het schip, dat uiteraard inmiddels verder was gevaren. Altijd was hij welkom aan boord  en bij een kopje koffie genoot hij van de verhalen van de schipper en zijn vrouw.

Het gouden jubileum van zijn passie, vijftig jaar gebiologeerd door Kanaal Almelo-De Haandrik, komt Bennie ten Brinke delen met de bezoekers van de Rene Siegfried. Foto’s, verhalen en een Powerpoint-presentatie gaan zorgen voor een boeiende middag.

De Rene Siegfried ligt in het Wantij aan Maasstraat 13 in Dordrecht. De zaal open gaat open om 3.30 uur en de toegang is gratis.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.